Взаємодія у наданні соціальних послуг бездомним особам та звільненим з місць позбавлення волі

18 січня 2017 року в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради відбулось спільне засідання координаційної ради виконавчого комітету Уманської міської ради з розв’язання проблем, пов’язаних з наданням допомоги бездомним громадянам та особам, звільненим з місць позбавлення волі та координаційної ради з питань соціального захисту населення.

Начальник управління Кучер Г.М. презентувала роботу фахівців із соціальної роботи у територіальній громаді та розповіла про важливість співпраці всіх служб, волонтерів та простих громадян у наданні соціальних послуг бездомним та звільненим особам.

Враховуючи непрості погодні умови, особливу увагу Галина Михайлівна звернула на важливість недопущення випадків загибелі громадян від переохолодження, продовження роботи пунктів обігріву в структурних підрозділах Центру соціальних послуг та висловила надію що і в майбутньому, завдяки тісній та плідній співпраці, відкритті додаткових пунктів обігріву в інших установах, зокрема при міській лікарні таких випадків в нашому місті не буде.

Члени координаційної ради інформували про заходи, які вживаються їхніми службами для запобігання бездомності, вирішення проблем із громадянами, сім’ями з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, обговорили зміни в законодавстві. Всім присутнім роздано пам’ятки по взаємодії при роботі з бездомними та звільненими особами та буклети про роботу Центру обліку бездомних осіб і Комплексу надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам із залежностями.

Учасники наради підтримали пропозицію начальника відділу у справах сім’ї та молоді Вдовиченко Н. В. провести розширене засідання із залученням служб виконкому, громадських та волонтерських організацій для більшої обізнаності жителів нашого міста про роботу закладів соціального захисту.

За результатами засідання було вирішено визнати роботу служб, які надають послуги бездомним та звільненим особам, сім’ям, які потрапили в складні життєві обставини задовільною, продовжувати співпрацю служб, залучати до роботи волонтерські організації та презентувати свою діяльність через засоби масової інформаці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *