Про роботу з дітьми і молоддю з вразливих груп населення

Соціально-правові та організаційно-управлінські аспекти роботи працівників соціальної і освітньої сфер з різними суб’єктами сучасного соціуму обговорили 15 грудня учасники Всеукраїнської науково-практичної конференції Харківської гуманітарно-педагогічної академії, яка відбулася на базі Курязької виховної колонії імені А.С. Макаренка. Активну участь в роботі конференції взяла начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Заслужений працівник соціальної сфери України Галина Кучер.

Учасники конференції обговорили основні аспекти соціально-правового захисту дітей в Україні, нормативно-правові засади соціальної роботи з дітьми та молоддю, організацію соціально-педагогічної та правової підтримки дітей і молоді, впровадження інноваційних технологій в процес соціального захисту осіб різних категорій.  Поряд з теоретичними виступами науковців практики обговорили реальний стан справ та перспективи попередження наркозалежності, безпритульності та правопорушень серед неповнолітніх, правовий захист сімей та дітей, які знаходяться в скрутних життєвих обставинах, а також сімейні форми виховання, міждисциплінарний підхід у професійній підготовці майбутніх працівників соціальної сфери до правового захисту дітей і молоді.

Велику зацікавленість викликала доповідь Галини Кучер «Інновації в організації дозвіллєвої діяльності вразливих категорій населення в умовах розбудови суспільства рівних можливостей на прикладі міста Умань». Вона глибоко проаналізувала ситуацію, яка є на сьогодні в Україні та презентувала досвід роботи структурних підрозділів управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Відерепортаж про роботу конференції можна подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=5eoTqkZUAS4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *