Розширення меж “народної дипломатії”

8 листопада 2016 р. Уманська міська рада ратифікувала Угоду про співпрацю та поріднення між містом Умань (Україна) і містом Шпротава (Польща) відповідно до пункту 43 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 3 розділу ІІ Статуту Уманського міського товариства дружби з зарубіжними країнами, затвердженого рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради від 08.04.2010 року № 164, листа бурмістра м. Шпротава (Польща) Юзефа Рубаха від 05.09.2016 року №  RG .0342.3.2016 про співпрацю з м. Умань.

Делегація з міста Шпротава  відвідала наше місто і взяла участь в урочистих заходах з нагоди Дня міста та 400-річниці першої писемної згадки про Умань, під час яких відбулась офіційна церемонія підписання Угоди про співпрацю та поріднення між містом Умань (Україна) і містом Шпротава (Польща).

Szprotawa – мальовниче і багате історичними пам'ятками місто,  розташоване в південній частині Лубуське. В місті проживає близько  22 тис. жителів. Регіон має агропромислове спрямування, розділений на північну частину, де більше сільського господарства та на південну – де розташований один з найцінніших природних заповідників провінції – Buczyna Szprotawska.

Протягом більше 20 років Szprotawa активно співпрацює з двома німецькими містами: Sprembergiem і Gevelsbergiem та протягом довгих років громада прагнула укласти угоду про поріднення з українським містом. Поріднення з містом Умань є великою честю для Шпротави, а для уманчан це ще одна можливість набути нових друзів, нових можливостей та ідей для спільного розвитку і покращення якості життя в нашому рідному місті. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *