Оздоровлення та відпочинок дітей на контролі влади

Під час чергової сесії Уманської міської ради, по питанню «Про хід виконання міської програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2015-2020 роки» доповідала начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер.

Із загальної кількості дітей шкільного віку 7484 осіб оздоровленням і відпочинком станом на 25.08.2016 р. охоплено 5436 дітей шкільного віку (72,6%), з них 1424 дитини забезпечені оздоровленням та 4012 дітей – відпочинком, в тому числі 3163 дітей пільгових категорій, що становить 67% від кількості таких дітей. На проведення оздоровчої кампанії в 2016 році міським бюджетом передбачено 405,0 тис. грн ., використано –  246,9 тис. грн.; залучено майже 1,3 млн. грн. коштів підприємств, установ та організації різних форм власності, а також батьківських коштів. Рішенням координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді від 22.04.2016 року створено робочу групу з прийому закладів оздоровлення та відпочинку, якою з 18 по 20 травня проведено перевірку готовності закладів до прийому дітей та підлітків, за результатами яких оформлені акти прийому. Влітку в місті Умань працював 21 заклад з оздоровлення та відпочинку дітей, в тому числі 15 на базі загальноосвітніх закладів, 5 на базі позашкільних навчальних закладів та літній оздоровчий табір санаторного типу «Мрія».

Відповідно до рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 28.04.2016 року №112 «Про організацію харчування учнів у таборах з денним перебування влітку 2016 року», вартість  дворазового харчування  у таборах на базі шкіл становила 20 грн., в тому числі 16 грн. за батьківські кошти. Безкоштовним харчуванням, за кошти міського бюджету забезпечені діти пільгових категорій. У таборах  відпочило 3014 школярів, з них безкоштовно харчувались 677 дітей пільгових категорій, а саме 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 221 дитина з багатодітних родин, 186 дітей з малозабезпечених сімей, 42 дитини – інваліда, 40 дітей, які потерпіли від наслідків аварії на ЧАЕС, 65 дітей із кризових сімей, 18 дітей внутрішньо переміщених осіб, 78 дітей, батьки яких є учасниками АТО. Акцентом цьогорічної табірної зміни було національно-патріотичне та військово-патріотичне виховання учнів, з дітьми  проведенні відповідні тематичні заходи.

З початку року вже 199 дітей, які перебувають на обліку в поліклінічному відділенні Уманської міської дитячої лікарні, забезпечені оздоровленням, 4 дитини оздоровились в державному підприємстві „Український дитячий центр „Молода гвардія”, 12 дітей з родин учасників АТО та пільгових категорій за сприяння керівництва міста-побратима Радвілішкіс (Литва) в червні відпочили на базі туризму і спорту «Наполеонас», 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  оздоровились в оздоровчому таборі «Придніпровський» с. Чапаєвка, Золотоніського району, 52 дитини пільгової категорії перебували в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку ПП „Оздоровчий центр „Чайка” (Одеська обл., м. Білгород-Дністровський, смт Сергіївка), 3 дитини направлені на оздоровлення до ДПУ «МДЦ «Артек», 6 дітей пільгових категорій направлені до УДЦ «Молода гвардія» для оздоровлення та відпочинку дітей.

В переданих на праві оперативного управління приміщеннях бази відпочинку на р. Південий Буг в с. Ставки, Бершадського району, Вінницької обл. з 13 червня 2016 року працює відділення реабілітації, оздоровлення і відпочинку змішаного типу «Буг», послугами якого вже скористалась 277 осіб, в тому числі і сім’ї з дітьми.

Починаючи з 2002 року щорічно в літній період діти-інваліди та діти пільгової категорії можуть оздоровитись в літньому таборі „Мрія", що працює на базі Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок», який включено в Державний реєстр дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. В цьому році в таборі організовано 3 зміни з терміном оздоровлення 21 день, потужність 1 зміни – 25 дітей. Оздоровчими послугами охоплено 173 дитини – інваліда та 75 дітей пільгових категорій.

З метою збільшення кількості дітей, охоплених відпочинком, при Центрі соціальних послуг в літній період працює Центр дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй». Соціальні фахівці за допомогою студенів факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини, Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу за місцем проживання дітей організовували різноманітні ігри, розважальні програми, спартакіади, фестивалі та конкурси, що сприяли активному відпочинку дітей. За період роботи Центру відпочинком охоплено 867  дітей.

 Інформація про хід проведення оздоровчої кампанії в м. Умань постійно висвітлюється на сайті управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та сайті виконавчого комітету Уманської міської ради. Відповідно  до пункту 22 частини першої статті 26, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 7 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», рішення Черкаської обласної ради від 25.03.2016 р. № 4-3/VIІ «Про обласну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 – 2020 роки», підпункту 30 пункту 4 Положення про управління праці та соціального захисту населення, затвердженого рішенням Уманської міської ради від 08.11.2013 р. №3.4-41/6, заслухавши та обговоривши інформацію про хід виконання міської програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2015-2020 роки за ІІ – ІІІ квартали 2016 року

міська рада ВИРІШИЛА:

1.Інформацію управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради «Про хід виконання міської програми оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2015-2020 роки» взяти до відома.

 2. Керівникам структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, іншим виконавцям, зазначеними у Програмі,  продовжити спільну роботу, спрямовану на її виконання.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови, секретаря виконавчого комітету Плотнікову Л.П., управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради (Кучер Г.М.) та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення (Омелянчук І.М.).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *