Актуальна інформація про стан призначення житлових субсидій в місті Умань

Станом на 07.11.2016 року кількість одержувачів житлової субсидії становить 18 200 сімей. Середній розмір субсидії становить 1 538 грн. Призначено 2 300 субсидій, як виняток, за рішенням комісії по призначенню соціальних допомог, створеної при виконавчому комітеті Уманської міської ради.

Очікуване збільшення кількості одержувачів субсидії до 21 тис.

В жовтні 2016 року 13,9 тис. заявникам, в яких термін дії субсидії не закінчився,  проведено автоматичний перерахунок субсидій без звернень громадян на опалювальний період (індивідуальне опалення – 6 тис, центральне опалення – 8 тис, електроопалення – 25 осіб). Всього з початку року виконано понад 172 тис. перерахунків діючих субсидій.

Щоденно біля 120 заявників звертаються за перерахунками в зв’язку із зміною складу зареєстрованих, характеристик послуг.  

З початку року призначено субсидій вперше 5 094 заявникам.

Триває процес призначення субсидій, термін дії яких закінчився у вересні 2016 року, а це 3,7 тис.  сімей.   На сьогодні призначено 2,8 тис. субсидій.

Проведено перерахунок субсидій на придбання твердого палива та скрапленого газу  256 заявникам на суму 240,7 тис. грн. із застосуванням нових розмірів вартості  вугілля і скрапленого газу ( вугілля – 2000 грн., газ – 200 грн.). Суми дорахованих коштів будуть направлені одержувачам  субсидій на їхні рахунки у банківських установах.

Надавачі послуг склали акти розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидії та подали до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради. В м. Умань до надавачів послуг з централізованого опалення (теплопостачання), послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення відносяться: Уманські енергетичні мережі – Сума повернення – 336 758,80 грн.; УКП «Уманьтеплокомуненерго» – Сума повернення – 1 935 084,74 грн.; ТОВ «Уманьгаз збут» – Сума повернення – 43 475 350,98 грн. Всього 45,7 млн. грн.

З метою покращення якості та оперативності обслуговування громадян міста до процесу призначення субсидій залучено всіх працівників управління та 13 осіб Центру зайнятості, які працюють на громадських роботах, на заробітну плату яких виділено близько 20 тис. на місяць.

Прийом громадян здійснюється  щоденно з 8.00 до 20.00  без обідньої перерви та в суботу до 13.00.

Повідомлення про призначену субсидію доставляються працівниками управління.

В управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради працює телефон «гаряча лінія» із питань надання житлових субсидій за № 3-68-42, 3-45-26.

Зразки бланків заяви про призначення субсидії, декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії, повідомлення з інструкцією для споживача щодо заповнення зазначених бланків, адреса управління праці та соціального захисту населення і контактні номери телефонів для звернення з питання призначення субсидій розміщено на офіційному веб-сайті виконавчого комітету Уманської міської ради та управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *