Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн – перший крок в удосконаленні оплати праці

Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 грн з 1 січня 2017 року відповідає економічним можливостям країни та є лише першим кроком в удосконаленні оплати праці українців. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу: "Головним завданням є формування остаточного тексту проекту Бюджету і подання його до Верховної Ради України з метою прийняття Бюджету, який передбачає чітку пріоритизацію, – зазначив Володимир Гройсман. – Маємо заздалегідь подбати про формування планів на 2017 рік . Це означає, що жоден громадянин України ні в бюджетному секторі, ні в приватному секторі не буде з 1 січня отримувати меншу заробітну плату ніж 3200 грн", – зазначив він.

Прем'єр-міністр наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати не буде мати жодних негативних наслідків для економіки. Баланс Бюджету буде збережено, дефіцит буде на рівні 3%, як було заплановано. За рахунок детінізації і справедливого розподілу податків ми зможемо підняти мінімальну заробітну плату в бюджетному секторі.

Наступний крок Уряду, над яким він працює, – модернізація системи пенсійного забезпечення для того, щоб зробити її більш справедливою. З 1 грудня Уряд підніме мінімальні соціальні стандарти на 10%.

Також з 1 січня перший тарифний розряд буде дорівнювати 1600 грн. Уряд відв'язав мінімальну заробітну від заробітних плат чиновників та будь-яких інших прив'язок. 

Джерело: Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *