Засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

За дорученням першого заступника міського голови Сергія Клочка 20 жовтня 2016 року відбулося чергове засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Як повідомила  заступник очільника комісії, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер, за оперативними даними станом на 19.10.2016 заборгованість по місту зменшилась на 355,8 тис. грн. Повністю виплатили заробітну плату працівникам філій "Уманська ДЕД" та "Уманський райавтодор". Борг по місту становить  261,0 тис. грн і це борг перед своїми працівниками ДП "Рубін", який є банкрутом. Згідно з вимогами законодавства для погашення заборгованості ДП "Рубін" проводить процедуру обрання на конкурсних засадах Організатора з продажу майна. Після затвердження результатів аукціону ДК "Укроборонпром" заборгованість буде погашена. Остаточний термін ліквідації заборгованості призначено на 12.01.2017 року.

Разом з тим, залишається значною (9,5 млн. грн) заборгованість зі сплати єдиного внеску. Вона накопичена протягом багатьох років і юридичними і фізичними особами. Як зауважив заступник начальника Уманської ОДПІ Владислав Якубенко, всі боржники вчасно і регулярно повідомляються про стан боргу та про те, що він не має «строку давності».  Відповідно до актуального Порядку стягнення заборгованості з платників,  які не виконали визначені Законом обов’язки щодо нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску застосовуються відповідні заходи впливу та стягнення. До такого платника застосовуються штрафні санкції у порядку і розмірах, визначених відповідною інструкцією. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

Члени комісії заслухали інформацію з питань праці. За даними Головного управління статистики у Черкаській області середня заробітна плата одного штатного працівника міста Умані  протягом 6 місяців 2016 року зросла на 23,9 %, порівняно з відповідним періодом минулого року і становила 3494,0 грн., що на 329,0 грн. або 8,6 % менше заробітної плати, яка склалась по області (3823,0 грн.). За розміром середньомісячної заробітної плати наше місто посідало четверте місце серед міст обласного значення. Так, за статистичними даними, в період січня- червня 2016 року, заробітна плата працівників міста Черкаси становила 4212 грн., міста Канів – 4023 грн., міста Сміла – 3632 грн., міста Умань – 3494 грн., міста Золотоноша – 3468 грн., міста Ватутіне – 3126 грн.,  в середньому по Черкаській області – 3823 грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *