22 вересня – День партизанської слави

Свято партизанської слави встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам'яті…». Про це сказано в Указі Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року N1020/2001.

Заступник міського голови, секретар виконавчого комітету  Любов Плотнікова та начальник управління праці і  соціального захисту населення Уманської міської  ради Галина Кучер привітали уманчан – учасників партизанського руху часів II світової війни. Галина Михайлівна зазначила, що День партизанської слави, це державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом. Традиційно від імені міського голови і міської громади шанованих ветеранів вітають, дякують і дарують подарунки і квіти

img_9307 img_9311

Медична сестра Катерина Харитонівна Шекстело 1921 року народження,  з 1942 по 1944 роки перебувала в партизанському загоні ім. Фрунзе, Мінської області. Вона нагороджена орденами „Великої Вітчизняної війни” ІІ ступеня, орденом „Богдана Хмельницького” ІІІ ступеня, медалями „Партизан Вітчизняної війни”, „За перемогу над Германією у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр”. Дякуючи за привітання вона побажала українцям ніколи не втрачати віри в себе і в оптимізму.

img_9309

Учасник партизанського руху Віталій Іванович Артеменюк 1930 року народження, в 1942-1944 роках брав участь у діях партизанських загонів Уманського, Тальнівського та Христинівського районів. Він побажав усім миру і міцного здоров’я.

img_9313

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *