Формування стратегії державної сімейної політики

14 вересня начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, учасник робочої групи Міністерства соціальної політики України,  взяла участь в роботі круглого столу з питань обговорення «Стратегічних напрямів формування та реалізації державної сімейної політики в контексті викликів, пов’язаних з конфліктом на Сході, результатами роботи мобільних бригад та реагуванням на випадки гендерно-обумовленого насильства»

Директор Департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Наталя Федорович зауважила, що мета сімейної політики полягає у відродженні, формуванні та підтримці морально здорової, щасливої української сім’ї та родини. Ця мета може бути забезпечена лише  комплексним і скоординованим підходом, питання докорінних змін в державній соціальній політиці щодо сім’ї  вже давно на часі.

Серед озвучених пропозицій учасників робочої групи, слушними були визнані думки  Галини Кучер про те, що  настав час розробити і запровадити єдину Концепцію сімейної політики, сконцентрувавши всі засоби і можливості в одній комплексній службі при Міністерстві соціальної політики. Розпочати необхідно з освітніх і  роз’яснювальних програм, направлених на попередження проблем у сім’ях. На другому етапі -це має бути підтримка молодих родин. Мова йде і про програми забезпечення житлом, і гарантування робочого місця, і допомоги по народженню дітей.  Паспортизація всіх родин дасть можливість створити єдину інформаційну базу для вчасного і повного надання соціальної допомоги родинам та уникнення кризових станів. Саме соціальний патронат, або супровід молодих родин, на думку Галини Михайлівни, дасть змогу попередити виникнення кризи в родині, або ж вирішити проблему на початковій стадії її виникнення, уникнувши таким чином руйнування родини та пошуку форм влаштування дітей, які опинилися без батьківської опіки. На часі збільшення повноважень соціальних працівників та  значне розширення переліку соціальних послуг населення, які надаватимуть управління праці та соціального захисту на місцях. Також, серед важливих і першочергових державних завдань Галина Михайлівна назвала широку соціальну рекламно-освітню кампанію по формуванню культу здорової родини та популяризації сімейного виховання дітей.

wp_20160914_12_33_24_pro wp_20160914_12_33_49_pro wp_20160914_12_37_26_pro

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *