Уманські активісти з інвалідністю навчались в «Школі лідерів»

З  08 по 12 вересня 2016 року на базі оздоровчого комплексу в с. Приморське (с. Більщовик),  Голопристанського р-н, Херсонської обл., Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Гармонія» проводить навчальний семінар "Підвищення рівня кваліфікації керівників,  спеціалістів та членів організації – «Школа лідерів» та Всеукраїнський навчальний семінар «Соціальна адаптація інвалідів  з психічними розладами», в якому беруть участь активісти та представники громадських  організацій інвалідів з різних регіонів України, в тому числі і з м. Умань .

Всеукраїнський навчальний семінар проводиться за підтримки Міністерства  соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів на виконання програми «Соціальний захист інвалідів  з психічними розладами в Україні» Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Гармонія».

З вітальними словами перед учасниками семінару виступив Президент ВГОІ «Гармонія», кандидат економічних наук Юрій Антропов. Своє бачення вирішення проблемних  питань людей з інвалідністю висловили голова Херсонського обласного відділення Фонду інвалідів, представники Центру зайнятості та Пенсійного Фонду Голопристанського району. З презентацією уманського досвіду роботи щодо соціальної адаптації інвалідів виступила Заслужений працівник соціальної сфери України, начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Кучер Галина.

Протягом 5-х днів керівники та фахівці з усіх областей України,   що працюють з особами, які мають психічні розлади, навчались в «Школі лідерів» законодавчого забезпечення діяльності громадських організацій та створення при них підприємств інвалідів, техніці проведення зборів та веденню переговорів, використання в роботі лідерських якостей та техніці виходу з конфліктних ситуацій, популяризації ГО, інформування  громадськості про їх статутну діяльність та  співпраці з органами місцевого самоврядування та державної влади .

Учасники семінару мали змогу обговорити найактуальніші проблеми людей з інвалідністю, питання соціального захисту людей, які мають психічні захворювання. Всі пропозиції, які висловлені в навчальному семінарі будуть узагальнені та направлені для розгляду у вищі органи влади.

І, користуючись нагодою, що навчальний семінар ВГОІ «Гармонія » організувала на базі оздоровчого комплексу, наших інвалідів по закінченню семінарських занять чекає пляж, лагідне море і сонце.

Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради щиро дякує уманчанам, які допомогли придбати пальне для того, щоб наші громадські активісти з інвалідністю взяли участь у Всеукраїнському семінарі. Висловлюємо вдячність за розуміння проблем людей з інвалідністю керівнику  ТОВ «Екоклінер» Сокуру І.В., колективу  видавничо-поліграфічного центру «Візаві», приватним підприємцям: Дога А.Д, Панич С.В.,Бистранівський Ю.В., Кецкало І.М., Музика П.В

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *