До Дня народження міста Будинок ветеранів буде з обновою

Ні на день не припиняються роботи по капітальному ремонту Будинку ветеранів. За найсміливішими планами, його відкриття буде подарунком для уманчан, до Дня міста. Новий проект передбачає значне покращення умов перебування людей похилого віку, які вирішили скористатися послугами Будинку ветеранів.

Сьогодні у 3 відділеннях стаціонарного догляду Будинку ветеранів перебувають 100 пацієнтів. Але потреба значно більша і кожного року все більше людей зацікавлені  у отриманні повного комплексу соціальних послуг по стаціонарному догляду.  

Тому все гострішою стає потреба у спорудженні великого міського пансіонату для людей літнього віку. Та поки, через обмеженість бюджету, це неможливо, було прийняте рішення про капітальний ремонт Будинку ветеранів. Майже 5 років робилися роботи  коштом і силами управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, добровільних помічників, спонсорів та меценатів. Нині вже тривають опоряджувальні роботи, вставлені пластикові вікна, залита підлога, готуються під шпаклювання стіни та укладається плитка в санвузлах. Із задоволенням беруть участь в роботах і ті, пацієнти Будинку ветеранів, хто хоче залишатися активним і бути корисним суспільству в міру своїх сил і можливостей.  Визнають користь трудотерапії і клієнти Комплексу надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам з залежностями, що в Дмитрушках. Таким чином, відремонтований  корпус  можна буде назвати справді народною будовою.  Управління праці та соціального захисту населення  щиро вдячне всім, хто допомагав і допомагає на ремонті: працівникам управління, Володимиру Бєрднікову (Уманський гранітний кар’єр), Станіславу Ткаченко (база «ГРАНД»), Ірині Зікєєвій (ПП), Ларисі Нікогда (ПП), ШЕД 890 (Черкасиавтодор), релігійним установам міста, громадам Свято Миколаївського, Свято Успенського, Свято Троїцького храмів, колективу школи № 9, творчим колективам Центру соціальних послуг та небайдужим громадянам.

Важливо, що це буде корпус з підвищеним рівнем комфорту: 8 окремих кімнат на 2 особи з санвузлом. Такі кімнати дуже запитувані серед подружніх пар літнього віку, які вже не можуть самостійно обслуговувати себе, а все ж хочуть залишатися разом. Та не лише подружні пари, але й люди, що мають родинні, або дружні стосунки також будуть почувати себе комфортніше.

Продовжуються роботи і по облаштуванню території. Старий яблуневий сад оновлено молодими саджанцями і декоративними рослинами, що люб’язно надав УНаУС. Відремонтовано теплицю, утеплено зимове приміщення для курей. Працівники відділення невтомно доглядають за клумбами і чистотою території. Це важливо, адже кожна дрібниця має сприяти покращенню настрою і самопочуття пацієнтів.

Ті з проживаючих у будинку, хто мають бажання, можуть брати участь у роботі різноманітних гуртків, займатися улюбленим рукоділлям, чи навіть стати учасником художньої самодіяльності разом з членами творчих колективів Центру соціальних послуг. І все це відбувається під наглядом та за участю працівників відділення, медичного персоналу.  

В Умані робиться все можливе, аби віддати належне ветеранам, забезпечити їх потреби та зробити їх життя в структурних установах управління праці та соціального захисту населення зручним та якісним. Це не легко, адже фінансування на цей напрямок діяльності дуже обмежене, а сучасні вимоги до якості життя людей дуже високі.  Проте допомогти сьогодні може кожен бажаючий. Жодна пара рук не буде зайвою на ремонті, урізноманітнити і збагатити зимовий раціон ветеранів допоможуть овочі і продукти, зібрані під час  довгострокової акції «Творімо добро», речі що були у вжитку і вже не потрібні вам вдома (постіль, одяг, взуття, білизна, меблі, посуд, книги… ), ви завжди можете принести в пункт збору (колишній магазин «Надія»), що по вулиці Незалежності, 11 (навпроти колишнього к-тру «Черняховський»), телефон для довідок 3-16-10. Те, що не потрібно Вам, може дуже допомогти іншим. Тому, не соромтеся робити добро, і воно обов’язково повернеться до Вас.

 

« of 2 »

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *