Земельний пай, наявність машини чи майна – не перешкода для отримання субсидії

ВІДПОВІДАЄМО НА ВАШІ ЗАПИТАННЯ!

Наявність будь-якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії. При розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який приносить це майно. Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній. Однак, це не означає, що родина позбавляється можливості скористатися безповоротною державною допомогою у сплаті комунальних послуг.

Наприклад:  людина отримує пенсію у розмірі 1 400 грн. При цьому володіє земельним паєм, який умовно приносить їй дохід 2 000 грн на рік. Таким чином дохід цієї людини за рік становить 18 800 гривень. При розрахунку субсидії для такої людини береться її середньомісячний дохід – тобто 1 566 грн. (18 800/12 місяців). Він ділиться на прожитковий мінімум – 1 399 грн., ділиться на 2 (базовий коефіцієнт) і множиться на 15% (згідно з формули розрахунку субсидії).

Це означає, що оформивши субсидію, комунальні витрати цієї людини становитимуть лише 8,4% від сукупного доходу. Тобто, 131 грн. на місяць людина сплачуватиме за комуналку самостійно, решту – заплатить держава.

Не чекайте настання опалювального сезону. Звертайтеся за оформленням субсидії вже сьогодні. На момент початку опалення, вона буде перерахована автоматично. За більш детальною інформацією просимо звертатися за адресою: вул. Садова, 9, каб. № 1, 1А, 4  та за телефонами 3-68-42,  3-45-26.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *