За досвідом – до найкращих

12 липня 2016 року в Умані працювала група керівників і спеціалістів галузі соціального захисту населення з міста Славута Хмельницької області. Колеги приїхали переймати досвід і вивчати структуру одного з кращих в Україні, пілотного по багатьох прогресивних напрямках роботи, управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Відповідаючи на численні запитання колег, начальник управління Галина Кучер зауважила, що сьогодні в Україні соціальний захист населення став найактуальнішою галуззю гуманітарної складової держави. Саме на державному рівні необхідно гнучко реагувати на всі зміни в суспільному житті країни і людей. Адже досі є цілі департаменти, які працюють над завданнями, що давно втратили свою актуальність, разом з тим щодня  з’являються нові виклики, коли держава повинна оперативно прийти людям на допомогу, а важкий «маховик» апарату і протиріччя в законодавчій базі автоматично роблять державного службовця чи фахівця заручником ситуації. Людина при всьому своєму бажанні не може , а інколи не має права допомогти, не вступаючи в суперечність з посадовою інструкцією чи нормативом. Тому саме спеціалісти галузі з місць, з нижньої ланки ті, хто щодня спілкується з людьми «очі в очі» мають бути активними ініціаторами великих змін, переконливо доводити свою правоту, залишаючись компетентними фахівцями, бути небайдужими людьми.

Після ознайомлення з роботою структурних підрозділів УПСЗН, члени делегації з міста Славута зустрілися з заступником міського голови Ольгою Радченко і обговорили  можливі спільні напрямки роботи в галузі соціального захисту населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *