Золоте покоління України – люди, що зустріли своє надвечір’я

Ветерани, люди похилого  віку, пенсіонери, пристарілі – як тільки не називаємо ми тих, хто сьогодні знаходиться на заслуженому відпочинку або продовжує свою трудову діяльність, незважаючи на поважний вік. Ніколи не можна забувати, що саме вони вибороли свободу у ворога, а потім створили ті матеріальні блага, якими досі користуємося, – так звернувся до учасників чергової зустрічі учасників клубу «Надвечір’я» голова Ради Організації ветеранів України Петро Цибенко, Народний депутат України 5-ти скликань, експерт в галузі соціального захисту і пенсійного забезпечення. Він та очолювана ним делегація Всеукраїнської Ради ветеранів також стали почесними учасниками уманського клубу ветеранів «Надвечір’я». 

Безумовно, що на початку урочистого зібрання вшанували пам'ять полеглих у горнилі II Світової Війни і головною темою доповіді заступника міського голови Ольги Радченко також стало вітання від міського голови та  інформація про уманчан – пенсіонерів і ветеранів, про програму соціального захисту «Турбота», яка вже багато років втілюється в Умані. Ольга Олександрівна також повідомила про те, що 22 червня міський голова Олександр Цебрій та депутати міської ради поклали квіти та вінки до всіх 21-го меморіальних місць, пов’язаних з подіями  II Світової Війни, які є в Умані. З привітаннями до однодумців звернулися голова Уманської міської Ради ветеранів Олександр Безсмертний, ветеран війни Віктор Кімлач, студентка УНаУС Ліліана Калюжна. 

Господиня заходу, начальник управління праці і соціального захисту населення Галина Кучер, у вітальній промові наголосила на тому, що нині в Україні буде відзначатися дуже важливе державне свято : 20 років Конституції України. І в які б важкі часи ми не жили, але в Умані турбота про ветеранів, учасників війни завжди була, є і залишатиметься в зоні особливої уваги місцевої влади. З кожним роком вдається удосконалювати і покращувати форми та методи роботи щодо соціального захисту ветеранів, з’являються нові можливості. Так цього року значно розширився перелік лікувально-оздоровчих послуг Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами «Гармонія», розпочав свою роботу Центр соціальної активності для людей похилого віку «Мальва», є можливість бюджетного відпочинку для всієї родини у відділенні реабілітації, оздоровлення і відпочинку змішаного типу «Буг» в селі Ставки на березі Південного Бугу. Також важливою новиною стала інформація про відновлення з 1 липня пільгового перевезення в місті Умань, яке також взяв на себе міський бюджет. Галина Михайлівна заспокоїла всіх, стурбованих затримкою отримання повідомлення про субсидію, пояснивши, що в більшості випадків перерахунок здійснюється автоматично, і до кожного отримувача послуг, а їх в Умані 20 тисяч, працівники підходять індивідуально, обирають найвигідніший людині варіант і пропонують та роз’яснюють як це зробити найкраще.

На запитання учасників зустрічі, що стосувалися житлово-комунальних послуг, ремонтів, прибирання прибудинкових територій та утворення ОСББ дали вичерпні відповіді представник відділу ЖКГ та директор КП «Уманське РЕУ-3» Андрій Цар.  Традиційно, щемливою і урочистою стала церемонія вшанування «смарагдової» подружньої пари Лопушан, які прожили в мирі і злагоді 55 років.  Окрім короваю, квітів і вітань від адміністрації УПСЗН, Ради ветеранів, учасників зустрічі клубу «Надвечір’я»  Галину Анатоліївну та Івана Панасовича привітали діти, онуки і правнуки. Окрасою зустрічі став виступ ансамблю «Надвечір’я»  з програмою, яка отримала найвищі оцінки І Обласного фольклорного свята автентичного та народного співу “Маріїні скарби” в м. Монастирище. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *