Всеукраїнський навчальний семінар «Ознайомлення з роботою сучасних реабілітаційних центрів. Обмін досвідом»

З 16 по 20 червня 2016 року в м. Умань на базі управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради відбувається Всеукраїнський навчальний семінар «Ознайомлення з роботою сучасних реабілітаційних центрів. Обмін досвідом». Організатори заходу: Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Гармонія» за підтримки Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів.

Від міського голови та Уманської міської ради гостей привітала заступник міського голови Ольга Радченко, яка схвалила проведення заходу та побажала плідної праці та змістовного відпочинку.

Протягом 4-х днів керівники та фахівці з усіх областей України,  волонтери, що працюють з особами, які мають психічні розлади, учасниками антитерористичної операції  мають змогу ознайомитися з унікальним, в межах країни,  уманським досвідом реабілітації і соціальної адаптації людей з особливими потребами.

За словами Президента ВГО інвалідів «Гармонія», кандидата економічних наук Юрія Антропова, мережа установ Уманського управління праці є цілісним комплексом допомоги та підтримки мешканців місцевої громади і громад прилеглих районів, європейського зразка, за визнанням експертів, і таким, що слугує за взірець для організації роботи управлінь і служб сфери соціального захисту будь – якого рівня. 

Учасники семінару мали змогу обговорити під час пленарного засідання найактуальніші проблеми галузі, перспективні напрямки розвитку і познайомитися з презентаціями досвіду найцікавіших форм роботи колег з різних регіонів України.

Надзвичайно високо оцінили колеги з різних областей України і директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало, який взяв активну участь у пленарному засіданні, тему, запропоновану до обговорення і досвід роботи уманчан. Результати роботи учасників семінару, пленарного засідання і обміну думками сформовані в конкретні пропозиції  для Міністерства соціальної політики України по вдосконаленню  розвитку системи реабілітації в  Україні,  надання реабілітаційних послуг інвалідам, учасникам АТО, оптимізації співпраці  громадських організацій інвалідів з органами місцевого самоврядування.  

Як зазначила заслужений працівник соціальної сфери України, начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер,  такі зустрічі в робочому порядку надзвичайно важливі для кожного учасника зокрема і системи соціального захисту населення країни в цілому. Адже досвід кожного – безцінний, а обмін досвідом багатократно збагачує усіх разом. Це  і нові ідеї, нові форми та методи роботи, які навіть без залучення великих додаткових коштів, за рахунок внутрішніх ресурсів,  здатні значно покращити якість життя українців, людей з особливими потребами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *