Чужому навчались і своїм поділились

14 – 15 червня 2016 року начальники і профспілкові лідери управлінь праці та соціального захисту населення з Черкаської області вивчали досвід організації Ценртру адміністративних послуг «прозорий офіс» Вінницької міської ради та унікальне програмне забезпечення установ соціального захисту населення Вінницької РДА.  Семінар-навчання був  організований Черкаською обласною профспілкою працівників соціальної сфери на чолі з  Людмилою Веселовською  за підтримки директора департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслана Чикала. Заступник директора департаменту Олександр Павлюк також взяв участь у роботі семінару. Колеги з Вінниці гостинно зустріли, подбавши про домашній затишок для кожного гостя і радо поділились досвідом. Перш за все, це унікальне програмне забезпечення, яке дало змогу об’єднати всі інформаційні бази користувачів соціальних послуг та підприємств, котрі надають послуги.  Важливо, що вінничани вже фактично розпочали галузеву децентралізацію, включивши до своїх баз мешканців міста і навколишніх районів, залучивши до роботи уповноважених осіб з кожної сільської ради.  Це значно спрощує роботу спеціалістів управлінь, пришвидшує процес підготовки документів і надання послуг людям.

Як зазначила учасник семінару, член Центральної ради профспілки, начальник управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, напрацювання вінничан дуже цінні і заслуговують на глибоке вивчення та розповсюдження, але за будь-яких умов, в галузі соціального захисту, найважливішим був, є і залишається людський фактор.

В управлінні праці міста Умані  надзвичайно важливу увагу приділяють кадровій роботі і керуються словами Миколи Пирогова, видатного хірурга, вченого, просвітителя: «Все готовящиеся быть полезными гражданам, должны сначала научиться быть людьми… Новые люди есть первое и главное условие прогресса».  Завдяки кропіткій і систематичній  роботі з персоналом вдалося ліквідувати черги в управлінні, забезпечити своєчасне нарахування субсидій, упередити більшість гострих і конфліктних ситуацій, які неодмінно виникають в роботі з особливим контингентом. Саме завдяки керівнику і колегам, які самовіддано служать громаді міста, вдалося створити і активно продовжувати роботу розгалуженої системи установ в структурі управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради, яка є на сьогодні експериментальним майданчиком в межах держави і адаптує кращий європейський досвід до українських умов. Уманчани завжди відкриті до нового, вивчають чужий досвід і радо діляться своїм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *