Українсько-норвезький проект «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні!»

26-27 травня 2016 року в місті Умань відбулось Друге засідання робочої групи з підвищення якості надання послуг у сфері соціального захисту населення, присвячене аналізу статистичних даних, одержаних від пілотних міст проекту, напрацюванню інструментарію та анкет для проведення соціологічного опитування. Захід проводився в рамках спільного проекту Асоціації міст України та Норвезької асоціації місцевих і регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії. Участь у ньому взяли представники управлінь соціального захисту населення та територіальних центрів  надання соціальних послуг, Центрів  соціальних служб з 14 міст України.

Від міського голови та виконавчого комітету Уманської міської ради учасників  засідання привітала секретар міської ради Кирилюк Людмила Миколаївна та заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Уманської міської ради Плотнікова Любов Павлівна, від управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради – начальник управління  Кучер Галина Михайлівна, від проекту –  директор офіс міжнародних проектів Еліта Цакуле та директор Центру розвитку і впровадження проектів Олена Томнюк.

Модератор робочої групи Тетяна Скляренко та дослідник проекту Олексій Лиска презентували результати аналізу даних від міст згідно реєстру показників.

Під час засідання представники міст  провели роботу по напрацюванню анкет для проведення соціологічного опитування.

27 травня учасники засідання ознайомились з роботою управління праці та соціального захисту населення,  Центру соціальних послуг, Центру обліку бездомних осіб, Будинку Милосердя, відділення благодійної діяльності та відділу по обслуговуванню малозабезпечених пенсіонерів "Соціальний кошик", магазину з продажу товарів за соціально-доступними цінами,  служби побуту «Айстра» відділення благодійної діяльності, Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок», літнього оздоровчого табору санаторного типу «Мрія», Центру денного перебування дітей з кризових сімей «Пелюстки довіри», Центру професійної реабілітації інвалідів, Комплексу надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам з залежностями та його структурними підрозділами, Будинку ветеранів, Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами

Також присутні ознайомились з результатами реалізації проекту міського благодійного фонду ім. О.М.Коллонтай  „Дітям з особливими потребами особлива увага” та програми  „Родина для дитини” американської організації Холт Інтернешенл та  спільного проекту міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» та міського благодійного фонду ім. О.М.Коллонтай.

Після закінчення засідання учасники засідання відвідали Національний дендрологічний парк «Софіївка» НАН України

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *