Призначення субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

Управління праці та соціального захисту населення здійснює призначення субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Про надання населенню субсидій готівкою та відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", субсидія призначається зареєстрованій в житловому приміщенні особі один раз на рік на основі річного сукупного доходу осіб, прописаних у житловому приміщенні, за попередній календарний рік.

Розмір субсидії визначається як різниця між вартістю плати за скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо і комунальних послуг за рік у межах норм споживання та обсягом визначеного платежу.

При цьому субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації від 15 квітня 2016 року № 3, яке набуло чинності з дня оприлюднення в газеті «Черкаський край» від 13.05.2016р. №37-38 затверджено натуральні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та їх вартість, відповідно до яких населенню надаються житлові субсидії готівкою.

При призначенні житлової субсидії готівкою в 2016 році застосовується ціна твердого палива – 1530 грн. 06 коп. за одну тонну, при нормі використання 2 тонни на домогосподарство; ціна скрапленого газу – 196 грн. 30 коп. за один балон, при нормі

  • два балони на рік для сімей, що складаються з однієї-двох осіб,
  •  три балони для сімей з трьох-чотирьох осіб,
  • чотири балони для сімей з  п’яти і більше осіб.

Протягом 2015 року за призначенням субсидії на придбання скрапленого газу та твердого палива звернувся 221 заявник. Виплачено коштів по призначених субсидіях на суму 413 тисяч 118 грн. Середній розмір субсидії  становив 1869,00 грн. Заборгованість по виплаті призначених субсидій відсутня.

Наразі управління здійснює призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на 2016 рік.

За бажанням громадян призначена сума субсидії виплачується у відділенні поштового зв'язку чи перераховується на їх рахунок у банківській установі.

Для визначення права на житлову субсидію на придбання скрапленого газу та твердого палива просимо звертатися в управління праці та соціального захисту населення за адресою вул. Садова, 9, каб.1, 1а, 4 чи за телефонами 3-45-26 та 3-68-42.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *