Практикум з розробки проектів нормативно-правових актів та документів у сфері соціального захисту населення

В рамках проекту USAID ПУЛЬС Асоціація міст України спільно з Парламентським офісом місцевого самоврядування проводить серію навчальних заходів – практикумів з розробки законодавства для посадових осіб органів місцевого самоврядування. Учасники практикумів визначаються на конкурсній основі.

Успішно пройшла конкурсний відбір і Кучер Галина Михайлівна, яка  за запрошенням Асоціації міст України взяла участь у практикумі з розробки законодавства за напрямом «Соціальний захист населення», що проводився 7-8 квітня 2016 року у  Верховній Раді України.

Мета дводенного навчального заходу – практикуму  – опанування базових принципів законотворчої роботи та законодавчого процесу, отримання практичних знань і навиків з розробки проектів нормативно-правових актів та документів у сфері соціального захисту населення, ознайомлення з роботою Верховної Ради України. 

З вступним словом до учасників звернувся Виконавчий директор Асоціації міст України М.Пітцик. Він підкреслив, що проект "ПУЛЬС", в рамках якого проходить практикум, спрямований на лобіювання інтересів місцевого самоврядування. Цей захід – добра нагода ознайомитись з процесом  законотворення, встановлення  ділових контактів, і в результаті – впливати на якість конкретних законопроектів.

Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України О.Мартиненко привітав учасників від імені Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. Він підкреслив важливість тематики соціального захисту в нинішніх умовах, закликав присутніх до щирої відвертої розмови і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю Парламенту, його Апарату, Парламентського офісу з органами місцевого самоврядування, їх всеукраїнськими асоціаціями задля удосконалення законодавства, запевнивши, що всі пропозиції учасників практикуму не залишаться без уваги.

Вже традиційно працівники Головних юридичного та науково-експертного управлінь Апарату Верховної Ради України, Інституту законодавства Парламенту ознайомили учасників практикуму з базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та основними вимогами законодавчої техніки, особливостями експертизи законопроектів, основами нормотворчості місцевого самоврядування.

Жвава дискусія відбулась під час «круглого столу» за участю працівників секретаріатів Комітетів Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення; у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, Міністерства соціальної політики України, департаментів соціальної політики, фінансів Київської міської державної адміністрації, Асоціації міст України. Кучер Галина взяла участь у  обговоренні нагальних  питань з  нормативно-правового забезпечення в галузі соціального захисту населення, внесла 34 пропозиції по змінах в законодавсті для покращення соціального захисту вразливих категорій громадян, а це питання пільгового перевезення, забезпечення санаторно-курортними путівками, фінансування закладів соціальної сфери, пенсійного забезпечення, легалізації праці та інші.

Share2016-04-07-Share2016-04-07-d3fa07bf040bdb5b737860f088f4355ac890b9834cf5a21635bf82cb5b30bfd6-Picture

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *