Спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

24 березня 2016 року відбулось засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Вела засідання начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер.

Під час засідання розглядались питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати та зі сплати єдиного соціального внеску, відшкодування видатків на виплату пільгових пенсій та легалізації заробітної плати.

За даними Головного управління статистики в Черкаській обл. загальна сума заборгованості із заробітної плати станом на 01.03.2016, у порівнянні із попереднім місяцем зменшилась на 31,0 тис.грн. або на 3,05% та становила 986,2 тис. грн. (філія "Уманська ДЕД" ДП "Черкасиоблавтодор" – 582,3 тис. грн., філія "Уманський райавтодор" ДП "Черкасиоблавтодор" – 142,9 тис. грн., ДП "Рубін" – 261,0 тис. грн).

За даними моніторингу станом на 23.03.2016 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту не змінилась.

Однією з основних причин виникнення та наявності заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах міста є дебіторська заборгованість за виконані роботи.

На засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення запрошувались керівники, які не дотримуються мінімальних гарантій в оплаті праці. За результатами засідання рекомендовано керівникам підприємств вжити заходи щодо виплати заробітної плати найманим працівникам не нижче мінімального розміру, встановленого законодавством.

Комісія вирішила проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання ними норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників.

[nggallery id=231]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *