Військовослужбовці здобувають цивільні професії

У зв’язку із реформуванням Збройних сил України багато кадрових військовослужбовців вимушені змінити форму з погонами на цивільне вбрання. Перед ними постає питання адаптації до цивільного життя та отримання цивільних професій.

Саме на допомогу колишнім військовослужбовцям інтегруватися у суспільне життя зорієнтований проект «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям Збройних сил України», який проходить за участю Міністерства соціальної політики України, міжнародного благодійного фонду «ЄвроАзія» та координатора проектів ОБСЄ в Україні.

У межах цього проекту 30 слухачів із числа військовослужбовців, звільнених з військової служби та які плануються до звільнення, а також члени їхніх сімей пройшли курси з перенавчання, під час яких впродовж 3-х місяців опановували цивільну спеціальність «Менеджмент організацій (Адміністратор)».

 Досвідчені викладачі Агротехнічного коледжу Уманського національного університету садівництва, на базі якого відбувалися курси, забезпечили слухачам отримання ґрунтовних знань та практичних навичок роботи, що значно підвищить їхню конкурентоспроможність на сучасному ринку праці.

25 липня в урочистій обстановці випускники курсів отримали свідоцтва про освіту державного зразка та сертифікати Міністерства соціальної політики України та ОБСЄ, які вручив заступник координатора проектів ОБСЄ в Україні Джефф Ерліх.

Заступник міського голови Людмила Кирилюк під час зустрічі зазначила, що гострою залишається також проблема психологічної реабілітації військовослужбовців, які повертаються із зони АТО. На щастя, в Умані функціонує реабілітаційний комплекс, який надає санаторно-лікувальні послуги, а також забезпечує психологічну допомогу демобілізованим бійцям.

[nggallery id = 113]