Засідання клубу ветеранів війни та праці «Надвечір’я»

26 червня 2015 року в актовій залі Уманського медичного коледжу відбулось чергове засідання клубу ветеранів війни та праці «Надвечір’я» за участю в.о. міського голови Олександра Цебрія, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер, голови міської ради ветеранів Олександра Безсмертного.

В.о. міського голови привітав присутніх з державним святом – Днем Конституції України та вручив грамоту активному пенсіонеру міста, учаснику ансамблю «Калинонька» Івану Степановичу Кашперському з нагоди 80-річчя від дня народження.

Також Олександр Володимирович розповів про результати вирішення нагальних проблем міської територіальної громади, надав вичерпні відповіді на запитання пенсіонерів щодо пільгової підписки газети «Уманська зоря» на ІІ півріччя 2015 року, функціонування міської лазні, облаштування туалетами закладів торгівлі в нічний час, роботи міського радіомовлення, відсутності аптечних кіосків в мікрорайонах Нової Умані та ДОСи, продовження протяжності та графіку роботи маршруту №21, асфальтування тротуарів по вул. Праці, установки додаткових лавок для сидіння біля магазину «Шериф», питання безкоштовної повірки водяних лічильників, встановлення до Дня незалежності меморіальної дошки інваліду Великої Вітчизняної війни 1 групи, гвардії полковнику, Почесному громадянину м. Умань Олександру Івановичу Мітряєву.

Начальник управління Галина Кучер розповіла уманчанам про стан опрацювання заяв по призначенню житлових субсидій та з метою уникнення соціальної напруги, заспокоїла пенсіонерів, що повідомлення про призначення субсидій будуть доставлені їм додому.

Кучер Г.М. також довела до відома присутніх нововведення відповідно до  Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України»  від 28.12.2014 р. № 76-VIII, відповідно до яких передбачено з 01 липня 2015 року надання пільг відповідно сукупного доходу сім’ї.

Зі слів Галини Михайлівни, відповідно до Закону, інвалідам війни, учасникам бойових дій, ліквідаторам та потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи  І та ІІ категорії, вдовам померлих ліквідаторів І та ІІ категорії, ветеранам органів внутрішніх справ, вдовам ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранам військової служби, вдовам ветеранів військової служби, ветеранам державної кримінальної системи та податкової міліції, реабілітованим особам пільги надаватимуться за старим порядком, без обрахування сукупного доходу сім’ї,  тобто вони не повинні звертатися до управління.

Всім іншим категоріям громадян з 1 липня 2015 року пільги надаватимуться лише за особистим зверненням та з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців (січень-червень), що  не перевищує  величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (1710 грн.).  

Під час проведення зустрічі всі бажаючі отримали вичерпні відповіді на усні та письмові запитання.

По закінченню заходу з концертним вітанням виступив ансамбль «Надвечір’я». 

[nggallery id = 103]