Вшанування довгожителів міста

Поважний вік – не привід для прикрощів. Цю давню істину часто доводять люди, які перейшли 100 – річний віковий рубіж. Сповнені оптимізмом, душевною радістю, глибоким спокоєм, вони продовжують подавати приклад мудрих, виважених вчинків, дій, а подекуди неабиякої рухливості та працьовитості. Що є джерелом такого буття – ні для кого не секрет: нікому не бажати зла, не мати заздрощів до людей, вдовольнятися малим, бути привітним до всіх і більше посміхатися. Дуже приємно, що в нашому місті є такі люди.

16 липня 2017 року свій славний 100 – річний ювілей відзначила сумлінна та відповідальна трудівниця, поважана та шанована жінка, уманчанка Гончарук Віра Федорівна.

Віра Федорівна народилася у далекому 1917 році у робітничо-селянській сім’ї. Батько загинув на фронті, а мама померла, коли дівчинці ще не виповнилося і двох років. Ювілярка здобула 7 класів освіти. Заміж вийшла за уманчанина Гончарука Василя Михайловича, який став надійною підтримкою та опорою для неї. Але щастя родини перервала війна. Чоловік пройшов всю Другу світову війну, був ад’ютантом у генерала Радзієвського, дійшов до Берліна, мав багато державних нагород.

Віра Федорівна має трьох дітей, п’ятеро онуків, п’ятеро правнуків, і дочекалася одного праправнука.

Міська влада постійно опікується та шанує довгожителів. З міського бюджету відповідно до міської програми соціальної допомоги «Турбота» надаються додаткові пільги на житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку та радіо. Згідно з чинним законодавством 100 – річним громадянам з державного бюджету виплачується надбавка до пенсії.

За дорученням міського голови Олександра Цебрія начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер привітала ювілярку, вручила матеріальну допомогу, побажала їй міцного здоров’я, родинного затишку, шани, радості й турботи від рідних.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *