До уваги осіб з інвалідністю та законних представників дітей з інвалідністю!

В місті Умань працюють Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» та Центр комплексної професійної реабілітації для осіб з інвалідністю «Барвінок», які надають повний спектр соціально-реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю, які бажають опанувати нову професію.

Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» це потужна реабілітаційна установа, в якій надаються послуги дітям з інвалідністю від народження до 18 років та дітям віком до 3 років, які мають ризик отримати інвалідність.

Реабілітаційна діяльність Центру включає:

– розвиток духовних і фізичних здібностей;

– забезпечення умов для участі в житті суспільства дітей, чиї можливості остаточно визнані, як такі, що допускають навчання лише практичним навичкам;

– встановлення більш тісного контакту з оточуючим світом, виходячи з можливостей дитини; – підтримка, підвищення і постійне відновлення фізичних і моральних сил, а також душевної рівноваги; організація і проведення вільного часу, повноцінна участь в громадському і культурному житті;

– залучення до процесу реабілітації і адаптації не тільки дітей, але й членів їх найближчого оточення.

Зараз в Центрі функціонують різновікові групи, де здійснюється реабілітація дітей в умовах денного відвідування.

З дітьми працюють кваліфіковані спеціалісти: педіатр, фахівець з фізичної реабілітації, масажист, психолог, логопед, вчителі-реабілітологи, асистенти вчителів-реабілітологів, вихователі соціальні по роботі з дітьми-інвалідами, музичний керівник.

В обладнаній сучасними засобами сенсорного впливу кімнаті психологічного розвантаження проходять заняття з елементами казко-терапії, пісочної терапії, кольоротерапії, аромотерапії.

В Центрі функціонує відділення фізіотерапевтичних та водних процедур. Діти отримують теплові, водні та електропроцедури, масаж, займаються лікувальною фізкультурою, в тому числі із застосуванням тренажерів.

Центр комплексної професійної реабілітації для осіб з інвалідністю «Барвінок», проводить навчання, відповідно до Ліцензії Міністерства освіти та науки АЕ № 527079 від 04.09.2014  року за такими спеціальностями: «Оператор комп’ютерної верстки» – 6 міс.; «Взуттьовик з ремонту взуття» – 5 міс.; «Секретар-друкарка» – 7 міс.; «Флорист» – 6 міс; «Перукар» – 6 міс.

По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтва Державного зразка.

Для отримання вищезазначених соціально – реабілітаційних послуг та послуг з професійної реабілітації необхідно звернутися в Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок» за адресою: вул. Костельна, 12 та управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради вул. Садова, 9/5, каб. № 1, 5 тел.: (04744) 34565, +380677608574.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *