Спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

24 грудня 2015 року відбулось засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Вела засідання начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер.

Комісією розглянуто питання стану погашення заборгованості із заробітної плати, заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, відшкодування видатків на виплату пільгових пенсій та причини їх виникнення.

За статистичними даними станом на 01.12.2015 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати проти попереднього місяця зменшилась на 80,6 тис.грн. та становила 763,4 тис.грн. (філія "Уманська ДЕД" ДП "Черкасиоблавтодор" – 403,9 тис. грн., філія "Уманський райавтодор" ДП "Черкасиоблавтодор" – 98,5 тис. грн., ДП "Рубін" – 261,0 тис. грн).

За даними моніторингу станом на 23.12.2015 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати проти початку місяця зменшилась на 302,9 тис.грн. та становила 460,5 тис.грн. (філія "Уманська ДЕД" ДП "Черкасиоблавтодор" – 165,6 тис. грн., філія "Уманський райавтодор" ДП "Черкасиоблавтодор" – 33,9 тис. грн., ДП "Рубін" – 261,0 тис. грн).

Однією з найважливіших причин виникнення та наявності заборгованості по заробітній платі являється дебіторська заборгованість за виконані роботи.

З метою стабілізації ситуації вживається ряд заходів, спрямованих на погашення заборгованості із заробітної плати, зі сплати єдиного соціального внеску, із платежів до Пенсійного фонду та недопущення виникнення нових боргів.

З початку 2015 року тимчасовою комісією виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат проведено 12 засідань, .

Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради здійснюється щотижневий моніторинг стану погашення заборгованості із заробітної плати, інформація надається в Департамент соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації, Уманській ОДПІ.

В місті відсутня заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних закладів, установ та організацій.

Упродовж 2015 року було проведено 12 засідань робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на яких заслуховувались керівники підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату у розмірах менше встановленого державою рівня. Як виходить з проведеного аналізу таких випадків, працівники переведені на роботу на скорочений робочий день (тиждень) у зв’язку із відсутністю обсягів робіт.

Членами робочої групи з початку 2015 року проведено 256 бесід в Уманській ОДПІ з керівниками підприємств із низьким рівнем середньої заробітної плати.

За підсумками роботи комісії прийняті рішення спрямовані на удосконалення роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску.

[nggallery id = 179]