Засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

10 грудня 2015 року під головуванням заступника голови робочої групи, начальника управління праці та соціального захисту населення Галини  Кучер відбулось засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за участю керівників та спеціалістів Державної податкової інспекції, управління праці та соціального захисту населення, фінансового управління, відділу торгівлі, економічного відділу, управління Пенсійного фонду в місті Умані та Уманському районі, управління захисту економіки.

На засідання запрошувались керівники  підприємств та фізичні особи-підприємці, які нараховують заробітну працівникам на рівні та менше мінімальної, встановленої законодавством.

Запрошені на засідання робочої групи керівники надали пояснення про причини виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі, нижче мінімального, розповіли про плани щодо її підвищення. 

Робочою групою проводиться відповідна робота щодо здійснення контролю за додержанням роботодавцями мінімальних державних гарантій з питань оплати праці. Протягом січня-грудня цього року було проведено 250 бесід з керівниками суб’єктів господарської діяльності, проаналізовано причини нарахування заробітної плати, нижче встановленого законодавством мінімального рівня, наголошено на необхідності збільшення надходжень до міського бюджету.

[nggallery id = 170]