Благодійництво в нашому місті

Для утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності з 2007 року Указом Президента України установлено в Україні День благодійництва, який відзначають щорічно у другу неділю грудня.

Сьогодні рух благодійництва в Україні відроджується та заохочується державою. Міський голова Цебрій О.В., депутатський корпус та виконавчий комітет Уманської міської ради підтримують благодійні справи в місті.

В управлінні праці та соціального захисту населення створено та працює відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги (відділення благодійної діяльності) Центру соціальних послуг, в якому організовано пункт збору сільськогосподарської продукції, до якого щорічно надходить від фізичних осіб та благодійних фондів одяг та взуття, якими забезпечуються малозабезпечені категорії громадян та внутрішньо переміщені особи.

Соціальна сфера, рівень життя людей залежить від економічного потенціалу міста. Головним джерелом матеріальної підтримки ветеранів, пенсіонерів є міська програма "Турбота". Але цього занадто мало. Міська влада просто не має можливості допомогти всім, хто цього потребує.

І на допомогу приходять спонсори та благодійники, люди з добрим серцем, милосердні, співчутливі до чужого горя:

– Ренський Сергій Олександрович (ПрАТ «Технолог»);

– Яценко Анатолій Анатолійович (ПП «Інтерес-Центр»);

– Вишнівський Ярослав Петрович (ТОВ «Пронікс»);

– Кисіль Анатолій Іванович (ТОВ «Уманьпиво»);

– Біліченко Любов Володимирівна («ТОВ Лілея»);

– Кучерявий Леонід Борисович(«МПП Агропромресурси»).

Приватні підприємці: Качур Андрій Григорович, Матушевська Ніна Григорівна, Мельник Сергій Миколайович, Почапський Євгеній Сергійович, Нікітін Андрій Володимирович, Бистранівський Юрій Васильович, Попович Валерій Григорович,  Якимчук Ірена Олегівна, Зікеєва Ірина Леонідівна,  Звонарьова Інна Дмитрівна та багато інших.

Не стоять осторонь соціальних проблем громадські організації міста: місцевий осередок Всеукраїнської соціальної ради в м.Умань, молодіжна соціальна рада, товариства  УТОС,  УТОГ, громадські організації інвалідів «Надія», «Відродження», СОІ, «Довіра», спілка батьків дітей-інвалідів «Джерельце», «Союз Чорнобиль України», учасники АТО, «Булат», діти війни та інші.  

За підтримки Центру роботи з жінками «Софія» в місті проводились благодійні акції по збору коштів у міський благодійний фонд ім. О.М. Коллонтай для придбання продуктових наборів, мобільних телефонів інвалідам, учасникам бойових дій, ветеранам.

До 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі в місті проводилась благодійна акція „Допоможи ветерану”, в якій активну участь взяли колективи підприємств та організацій міста, вищих та середніх навчальних закладів.

Для розширення спектру послуг та надання допомоги розгалуджується мережа закладів соціальної сфери.

В переданих Міністерством оборони приміщеннях колишнього військового містечка в с. Дмитрушки-2 розміщено Комплекс надання соціальних послуг бездомним, звільненим та нарко- і алкоголезалежним особам. В них уже розташовані існуючі заклади соціального захисту для бездомних та звільнених осіб, соціальний готель та планується відкрити соціальний гуртожиток для перебування бездомних, нарко- та алкоголезалежних осіб, лікувально-трудові майстерні.

В цьому році виграно грант на суму 84,0 тис. доларів США на проведення ремонтних робіт в Центрі реінтеграції бездомних осіб та облаштування приміщень меблями і необхідним обладнанням від Турецького агентства зі співробітництва та координації (ТІКА).

Відділенням благодійної діяльності проводиться робота по залученню гуманітарної допомоги для забезпечення громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщеним особам зі східних регіонів України. 92 особи із категорії внутрішньо переміщених зі східних регіонів України  забезпечені одягом, взуттям, меблями, засобами гігієни та реабілітації.

Спільно з благодійним фондом "Свобода" організовано харчування малозабезпечених громадян та інвалідів. Харчування проводиться два рази в тиждень для 40 осіб.

З нагоди Дня благодійництва міський благодійний фонд соціальної допомоги ім. О.М. Коллонтай проводить акцію по збору коштів на придбання електроплити для підопічних стаціонарних відділень Центру соціальних послуг.

Кожна людина повинна проявляти співчуття до ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, самотніх, сиріт, хворих і немічних, бездомних та  звільнених осіб, та дбати про те, як полегшити життя цим громадянам, яким волею долі чи обставин немає на кого сподіватися, крім нас з вами.

Добро, зроблене сьогодні вами, сторицею повернеться завтра!

Кошти просимо перераховувати на:

р /р 26004490343846

код 22790385

МФО 354507 філія

Філія Черкаська ОУАТ «Ощадбанк».

Одержувач: міський благодійний фонд соціальної допомоги ім. О.М. Коллонтай з приміткою: "На придбання електроплити".

Дякуємо за розуміння та підтримку.