Засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

3 грудня 2015 року начальник управління праці та соціального захисту населення, заступник голови робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Галина  Кучер провела засідання робочої групи за участю керівників та спеціалістів Державної податкової інспекції, управління праці та соціального захисту населення, фінансового управління, відділу торгівлі, управління Пенсійного фонду в місті Умані та Уманському районі, управління захисту економіки.

Відповідно  до графіка, затвердженого першим заступником міського голови Клочком С.Л., на засідання запрошувались керівники  підприємств та фізичні особи-підприємці, які нараховують заробітну працівникам на рівні та менше мінімальної.

Запрошені на засідання робочої групи керівники надали пояснення про причини виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі, нижче мінімального, розповіли про плани щодо її підвищення. 

Робочою групою здійснюється контроль за додержанням роботодавцями мінімальних державних гарантій з питань оплати праці.

Протягом січня-листопада цього року було проведено 236 бесід з керівниками суб’єктів господарської діяльності, проаналізовано причини нарахування заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального рівня, наголошено на необхідності збільшення надходжень до міського бюджету.

[nggallery id = 164]