Відгук про проходження навчально-технологічної практики

З 16 по 27 листопада в Уманському центрі обліку бездомних громадян студентки 311 групи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проходили навчально-технологічну практику. У ході практики ми мали можливість підтвердити свої знання, отримати нові, попрацювати з досвідченими і кваліфікованими людьми своєї справи, набули безпосередніх навичок роботи з документацією та з клієнтами установи, які потребують відновлення документів, оформлення інвалідності та/або надання тимчасового місця проживання.

Незважаючи на те, що здебільшого наша робота полягала в оформленні документів на бездомних громадян (заповнення анкет, карток), ми займалися не тільки цим. Завдяки чудовому працівнику центру Катерині, під керівництвом якої ми працювали, наша практика була дуже насиченою, цікавою та різноманітною. Окрім вивчення картотеки бездомних громадян, ми встигли тут підготувати прикраси з кольорового паперу для будинку ветеранів з нагоди Міжнародного дня інваліда для того, щоб прикрасити їхні кімнати яскравими виробами; з метою порадувати і підбадьорити літніх людей, проявити турботу, показати, що ми не забуваємо про них, що небайдужі.
Також ми мали змогу взяти участь у підготовці та проведенні тренінгів для вразливої молоді у молодіжному клубі “Я можу”, а також для клієнтів Центру обслуговування бездомних, звільнених з місць позбавлення волі, нарко- та алкоголезалежних осіб с. Дмитрушки-2.
Після проведення цих тренінгів у нас залишилося багато позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Тренінг для клієнтів Центру обслуговування бездомних, звільнених з місць позбавлення волі, нарко- та алкоголезалежних осіб с. Дмитрушки-2, який мав назву “Цінності життя” повністю перевернув наш погляд на таких людей. Ми захоплюємося мудрістю, життєрадісністю, креативністю цих людей, які змогли побороти свої проблеми, змінити своє життя. Вони є чудовими, доброзичливими, щирими та різносторонніми людьми, які всіляко нас підтримували та допомагали у ході тренінгу своєю активністю та веселим настроєм.

Тому ми будемо раді й надалі відвідувати Центр, якщо буде можливість.
Загалом на практиці ми навчились правильно та послідовно планувати роботу, а також співпереживати та допомагати, підтримувати моральний дух тих, хто цього потребує.

 

Оригінал статті: http://fspo.udpu.org.ua/?p=12013#more-12013

 

[nggallery id = 162]