Зустріч з координаторами Черкаського обласного центру допомоги учаснакам АТО

Розпорядженням Черкаської облдержадміністрації від 07.10.2015 №496 утворено Центр допомоги учасникам АТО та затверджено його склад. Основним завданням Центру є забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських та волонтерських організацій, підприємств різних форм власності щодо вирішення питань надання різносторонньої допомоги учасникам АТО.

 І ось 5 листопада 2015 року в сесійній залі адмінбудинку Уманської міської ради відбулася зустріч  координаторів Черкаського обласного Центру допомоги учасникам АТО з представниками відділів, управлінь та служб Уманської міської ради та райдержадміністрації, волонтерськими організаціями «Разом», «До перемоги», «Допомога армії», служби «Милосердя» Свято-Успенської парафії, ГО «Учасників АТО «Булат» з питань надання методичної, інформаційно-роз’яснювальної допомоги  у наданні соціальних гарантій, пільг учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям.

Координатори Черкаського обласного Центру допомоги учасникам АТО Резник Борис Іванович, Каїрцева Альона Валентинівна, Тимошенко Олександр Іванович розповіли про досвід роботи на Черкащині щодо надання підтримки учасникам АТО як на державному так і на місцевому рівнях, роздали присутнім буклети та інформаційні довідки, анкети.

З  інформацією про досвід роботи  в м. Умань та Уманському районі виступили представники управлінь праці та соціального захисту населення Уманської міської ради та райдержадміністрації, Уманського  об’єднаного військового комісаріату, з питань  охорони здоров’я, земельних ресурсів, працевлаштування.    На засіданні порушувались питання щодо забезпечення учасників АТО земельним ділянками, надання пільг на житлово-комунальні послуги, матеріальної допомоги. Представники волонтерських організацій надали інформацію про роботу, яку вони проводять по забезпеченню бійців АТО обмундируванням, обладнанням, речами, поділилися проблемами, які виникають у їх доставці в зону АТО.  

За результатами зустрічі координатори обласного Центру  висловили задоволення, так як місцева влада спільно з уманською громадою проводить належну робота щодо підтримки учасників АТО та їх родин

[nggallery id=154]