Уманська делегація взяла участь у роботі у Всеукраїнському навчальному семінарі «Професійна реабілітація та працевлаштування інвалідів з психічними розладами» та Навчальному семінарі «Соціальна адаптація інвалідів з психічними розладами» в м. Скадовськ

З 27 по 31 серпня 2015 року в м. Скадовськ Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Гармонія» за підтримки Міністерства  соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів на виконання програми «Соціальний захист інвалідів  з психічними розладами в Україні» проведено Всеукраїнський семінар «Професійна реабілітація та працевлаштування інвалідів з психічними розладами» та Навчальний семінар «Соціальна адаптація інвалідів з психічними розладами».

В семінарі взяла участь делегація у складі представників громадських організацій інвалідів м.Умань, яку очолювала Заслужений працівник соціальної сфери Галина Кучер. 

Головна мета заходу – всебічне обговорення питань розвитку професійної реабілітації, зайнятості та створення нових робочих місць для  інвалідів з психічними розладами. Всебічне обговорення питань соціальної адаптації інвалідів з психічними розладами в суспільстві, проведення тренінгів. Проведення роботи по обговоренню чинного законодавства України та надання пропозицій щодо професійної реабілітації, працевлаштуванню та соціальної адаптації інвалідів з психічними розладами.

28 серпня відбулося пленарне засідання Всеукраїнського семінару в приміщені оздоровчого табору ім. Ю. Гагаріна, на якому виступаючі поділилися досвідом роботи у сфері соціального захисту інвалідів. Роботу соціальних закладів нашого міста презентувала і наша уманська делегація. Учасники уманської делегації брали участь у навчальному семінару та у роботі «Школи лідерів» 27-31 серпня. ВГОІ «Гармонія» під керівництвом Юрія Антропова  всім учасникам роздали папки з нормативними документами, блокнотами та іншими канцтоварами. А у вільний час учасники семінару мали змогу оздоровитися, загоряти та купатися в морі.

В ході семінару було проаналізоване  чинне законодавства, що регулює правовідносини у сфері соціального захисту, професійної реабілітації та працевлаштування інвалідів з психічними розладами. Узагальнено  пропозиції щодо вирішення питань  професійної реабілітації, зайнятості інвалідів з психічними розладами в Україні.

Всі присутні мали змогу відпочити, поспілкуватися із людьми спільних інтересів, отримати необхідну інформацію для себе і членів громадських організацій м. Умань.

[nggallery id = 126]