Шановні уманчани!

Законом України «Про державний бюджет України на 2015 рік» передбачено кошти для реалізації бюджетної програми ”Забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції  та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок”.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 407 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок.

Відповідно до даного Порядку придбання житла здійснюється для осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок та перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов за зареєстрованим місцем проживання, а в разі смерті зазначених осіб – для членів їх сімей,за якими згідно із законодавством зберігається право подальшого перебування на такому обліку.

До таких осіб можуть бути віднесені особи, яким здійснено або які перебувають в процесі протезування нижніх кінцівок, а також особи з порушенням функцій рухового апарату внаслідок травми (захворювання) хребта, спинного та головного мозку тощо.

Факти встановлення втрат функціональних можливостей нижніх кінцівок визначаються в довідках військово – лікарських комісій, висновках медико – соціальних експертних комісій, виписних епікризів медично – лікарських закладів, свідоцтвах про хворобу тощо.