Спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

13 серпня 2015 року під головуванням начальника управління праці та соціального захисту населення Кучер Г.М. відбулось спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та  робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

На засіданні розглядались питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати та заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, відшкодування видатків на виплату пільгових пенсій та легалізації заробітної плати.

За оперативними даними станом на 01.08.2015 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту збільшилась на 189,9 тис. грн. порівняно з попереднім місяцем і становила 729,5 тис. грн.

Борг мав місце на двох економічно активних підприємствах: філія "Уманська ДЕД" ДП "Черкасиоблавтодор" – 381,9 тис. грн., філія "Уманський райавтодор" ДП "Черкасиоблавтодор" – 86,6 тис. грн. та на одному підприємстві банкруті ДП "Рубін" – 261,0 тис. грн.

За оперативними даними станом на 13.08.2015 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати не змінилась.

Основними завданнями робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення є: проведення обстежень суб’єктів господарювання щодо порядку використання найманої праці відповідно до вимог чинного трудового законодавства та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Членами робочої групи з початку 2015 року проведено 173  бесіди в Уманській ОДПІ з керівниками підприємств із низьким рівнем середньої заробітної плати.

За підсумками засідання було вирішено активізувати роботу комісії та робочої групи.

[nggallery id = 117]