Звіт про роботу депутата Черкаської обласної ради 5 скликання Кучер Галини Михайлівни за 2013-2014 роки

Відповідно до ст.16 Закону України „Про статус депутатів місцевих рад” тезово інформую про свою депутатську діяльність за 2013-2014 роки.

За рік депутатської роботи мною проведено 61 особистий прийом за місцем роботи в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою вул. Садова, 9.

На прийомах до мене зверталися уманчани з проханнями у вирішенні особистих життєвих проблем, отримання консультації чи матеріальної допомоги (296 звернень).

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 2

Отримано також 128 письмових звернень, 8 з яких з різних районів Черкащини.

За рік проведено 46 зустрічей з населенням в мікрорайонах міста.

Всі звернення виборців були мною ретельно вивчені та опрацьовані і, як результат, у межах моїх можливостей та компетенції, були позитивно вирішені. Серед них:

  • з різних джерел фінансування надано матеріальну допомогу 589 важкохворим людям для придбання медикаментів та проходження курсу лікування на суму 166 тис. грн;
  • надано допомогу в проведенні ремонту палати тубдиспансера;
  • надано 5 тис. гривень на потреби військовослужбовців, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції в східних областях України.

Як голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу провела 5 засідань комісії, на яких було розглянуто 12 профільних питань.

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 3

Комісією ініційовано включення в перелік енергозатратних об’єктів бюджетної та соціальної сфери, які потребують першочергового впровадження енергоефективних заходів обласної Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2015 роки Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів „Пролісок” м. Умань.

Домоглися виділення коштів з обласного бюджету для нашого міста в сумі 2,5 млн. грн. на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання, в тому числі:

  •  338,47 тис. грн. для переведення Центру соціальної реабілітації інвалідів «Пролісок» на електроопалення;
  •  890,0 тис.грн. на заміну пальників котла КВГМ-10 в котельні за адресою: вул. Енергетична, 14;
  •  873,79 тис.грн. на модернізацію котлоагрегату з встановленням тепло утилізатора в котельні за адресою: вул. Тищика,12А;
  • 104,25 тис.грн. на модернізацію системи опалення соціального готелю в Комплексі надання соціальних послуг бездомним, звільненим та нарко- і алкоголезалежним особам в с. Дмитрушки– 2.

Крім цього,

  • 41,040 тис.грн. для забезпечення  безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб в дитячих навчально-виховних закладах та загальноосвітніх школах протягом навчального періоду;
  • ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 1193,1 тис. грн. для придбання і установки відеокамер для забезпечення громадського порядку в районі могильного комплексу та місць масового 
  • перебування паломників хасидів при святкуванні в 2014 році РОШ-ГА-ШАНА.

На клопотання комісії м. Умань збільшено кошти на медикаменти для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС до 200 тис.грн., що забезпечує потребу в повному обсязі. Підтримано рішення обласної ради про внесення змін до обласної програми «Турбота» на 2014-2020 роки  щодо виділення реабілітованим особам області щомісячної стипендії по 300 грн., сім’ям загиблих учасників АТО – одноразової допомоги в сумі 50,0 тис. грн.

Неодноразово брала участь у підготовці питань, пов’язаних із залученням бюджетних коштів для реалізації соціально-економічних програм.

Вперше в 2014 році виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на харчування учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 5

В травні Черкаською обласною радою мене направлено, як голову комісії, для участі в парламентських слуханнях на тему: «Про забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків, проблеми та шляхи їх вирішення», де я мала нагоду внести 4 пропозиції.

Мною було підготовлено, опрацьовано та надано до вищих органів влади 47 пропозицій з питань соціального захисту населення, з них одну вже враховано:

  • засуджені мають право на загальних підставах на державне пенсійне забезпечення за віком, по інвалідності, у зв`язку з втратою годувальника.

Традиційними стали в нашому місті семінари, що проводить Всеукраїнська громадська організація інвалідів „Гармонія”.

Так, в вересні, за підтримки Міністерства соціальної політики на базі управління праці та соціального захисту населення проведено Всеукраїнський семінар „Передові засоби реабілітації інвалідів. Обмін досвідом.” За результатами засідань направлено 23 пропозиції щодо розв`язання соціальних проблем до Кабінету Міністрів України, Комітетів Верховної Ради України, Міністерства соціальної політики України.

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 8В жовтні з нагоди Дня психічного здоров’я депутат взяла участь у Всеукраїнській конференції «Професійна реабілітація та працевлаштування інвалідів з психічними розладами», яку проводила ВГОІ «Гармонія» за підтримки Міністерства соціальної політики України.

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 4

Як голова   Черкаської   обласної  організації ВГОІ «Гармонія», спільно з представниками Державної служби з питань інвалідів та ветеранів  Міністерства соціальної політики, Державного центру зайнятості, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, керівниками обласних осередків Всеукраїнської громадської організації  «Гармонія» брала участь у міжвідомчій нараді з питань покращення соціального захисту інвалідів з психічними розладами.

Дуже важливим питанням для мене, як голови, та членів комісії є виконання програм, які знаходяться на контролі комісії. На даний час ми маємо 13 програм, які були прийняті на сесіях обласної ради.

На жаль, далеко не всі заходи наших програм підкріплені фінансово.

Тому надалі важливо наполегливіше працювати над залученням позабюджетних джерел.

Для кращого розв`язання актуальних проблем виборців комісія плідно працює з обласними департаментами, управліннями, депутатами, профспілками.

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 7

Як результат співпраці з КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи», Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради створено школу передового досвіду «Школа соціальних знань», як спільний освітньо-  просвітницький проект. Затверджено Положення про її діяльність, а слухачам  «Школи соціальних знань» видано перші сертифікати.

Враховуючи пропозиції громадськості у сфері надання соціальних послуг з реабілітації інвалідів, ініційовано укладання угоди про співпрацю з :

  • Уманським державним педагогічним університетом щодо  створення науково-практичного Центру соціальної та освітньої інтеграції осіб з особливими потребами;
  • Службою Милосердя Свято-Успенської церкви щодо залучення волонтерів до надання соціальних послуг;
  • Виправною колонією міста та кримінально-виконавчою інспекцією  щодо надання соціальних послуг бездомним та звільненим особам;
  • Черкаським обласним Центром медико-соціальної експертизи у сфері реабілітації інвалідів. Результатом співпраці є вручення Реабілітаційному комплексу для людей з особливими потребами головним лікарем КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи» Владленом Лепським апарату пресо- терапії для реабілітації жінок після перенесених гінекологічних онкозахворювань та молочної залози.

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 6Враховуючи те, що наразі постало нагальне питання реабілітації поранених учасників АТО, мною ініційовано питання проходження такої реабілітації в Уманському Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами,  який має відзнаку Ради Європи. Це питання   підтримано Департаментом соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації і, за дорученням голови облдержадміністрації Ткаченка Ю.О. там будуть мати змогу проходити курс реабілітації 18 поранених учасників АТО області.

Для якісного надання та розширення соціальних послуг з міського бюджету залучено кошти для ремонту:

  • приміщення Центру обліку бездомних осіб (вул. Садова,7)(200,0 тис.грн.);
  • приміщення Будинку ветеранів(вул.Мічуріна,7)(150,0 тис. грн,);
  • виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво Пансіонату для ветеранів «Затишний дім»;
  • по відновленню електромережі  Комплексу надання соціальних послуг бездомним, звільненим  та нарко- і алкоголезалежним особам, які передані м. Умань  Міністерством оборони (338 тис.грн).

Для забезпечення електропостачанням соціальних структур управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, у випадку надзвичайних ситуацій, придбано 1 бензиновий та 5 дизельних генераторів для вироблення електроенергії  на суму 82,6 тис. грн. для всіх соціальних структур.

ЗВІТ ПРО РОБОТУ фото 9Ініційовано питання про збір коштів в міський фонд соціальної допомоги ім. О.М.Колонтай для виконання заходів з мобілізації, підтримки внутрішньо переміщених осіб, надання допомоги учасникам АТО. За результатами проведення акцій придбано 80 матраців для військовослужбовців в/ч А 2012 на суму понад 10 тис.грн., надано матеріальну допомогу сім’ї з Криму та внутрішньо переміщеним особам з східних регіонів України на суму 4,0 тис.грн., оплачено кошти за проходження реабілітації пораненому учаснику АТО. Залучено понад 8 тон  гуманітарної допомоги, за рахунок якої забезпечено сім’ї вимушених переселенців та учасників АТО одягом, взуттям, меблями, засобами гігієни. Зібрано продукти харчування для доставки  в зону АТО на суму біля 2,0 тис.грн.  За результатами співпраці  з благодійним фондом «Свобода» організовано харчування для 40 малозабезпечених громадян та інвалідів.

Залучено волонтерів Центру волонтерського руху, що створений при Раді ветеранів війни  і праці та 5 клубів ветеранів для підтримки бійців АТО, якими зібрано в зону АТО консервацію, продукти харчування, одяг, 70 пар шкарпеток, в тому числі зв’язані ветеранами, на суму понад 1 тис. грн.

Я особисто підписала газету «Голос України» для загальноосвітніх шкіл міста.

Попереду ще багато роботи та задумів, які хотілося б реалізувати.

Пріоритетні завдання: 

  1. Створити Єдиний центр надання соціальних послуг;
  2. Розпочати будівництво Пансіонату  для  ветеранів по вул. Комарова, 7б.
  3. Завершити добудову Будинку ветеранів по вул. Мічуріна, 7 площею 360 м2.

4.  Залучення інвестицій для введення в дію в повному обсязі Комплексу надання соціальних послуг бездомним, звільненим та нарко- і алкоголезалежним особам.

5.  Клопотати про виділення додаткових приміщень військового містечка (с.Дмитрушки) для відкриття Комплексу надання соціальних послуг для бездомних,  звільнених та нарко- і алкоголезалежних осіб,  майстерні з гончарного виробництва, теплиці з вирощування грибів,  організації Центру сімейного дозвілля, літнього табору «Мрія» для дітей пільгових категорій.

6.  Порушувати клопотання про безоплатну передачу в комунальну власність Уманської міської громади  3-х поверхової будівлі військового містечка № 25 під житло соціального призначення.

Я завжди відкрита для усіх пропозицій, вирішення питань, які належать до моєї компетенції, готова до співпраці. Обіцяю, що й надалі  буду приділяти увагу найскладнішим проблемам сьогодення нашого міста, працювати для своїх виборців.