Спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

21 травня 2015 року під головуванням начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер відбулось спільне засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та  робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

На засіданні розглядались питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати та заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску та легалізації заробітної плати.

За даними Головного управління статистики в Черкаській області станом на 01.05.2015 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту збільшилась на 21,8 тис.грн. або на 4,3% порівняно з попереднім місяцем і становила 530,5 тис. грн.

Борг мав місце на двох економічно активних підприємствах: підприємстві банкруті ДП "Рубін" – 283,8 тис. грн.

За оперативними даними станом на 20.05.2015 повністю погашено борг перед працівниками філій "Уманська ДЕД" та "Уманський райавтодор" ДП "Черкасиоблавтодор".

Основними завданнями робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення якої є: проведення обстежень суб’єктів господарювання щодо порядку використання найманої праці відповідно до вимог чинного трудового законодавства та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Членами робочої групи з початку 2015 року проведено 88 бесід в Уманській ОДПІ з керівниками підприємств із низьким рівнем середньої заробітної плати.

[nggallery id=12]