Відвідування уманських ветеранів

Багатьох уже нема із нами
Так було колись. І буде так…
Не згасала б тільки пам’ять
Нетлінності високий знак
Вклонімось тим, хто ще сьогодні  поряд…

     Схиляємо  низько голову перед нашими захисниками і  висловлюємо їм безмежну вдячність за стійкість і мужність, проявлену в смертельній битві за рідну землю. 9 травня 2015 року ми відзначаємо  70-ту  річницю Перемоги над нацизмом в Європі.

     Це свято з сивиною на скронях і сльозами на очах. Цей день завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас.

     За  роки війни український народ заплатив високу ціну за свою свободу, за право жити на своїй землі. Пройшовши крізь спалахи вогняних років, він зумів зберегти чистоту душі та помислів.

     Сьогодні в цей непростий  для країни час наші діди, батьки є прикладом подвигу, мужності та самовідданості у боротьбі проти нацизму, за свободу і незалежність Вітчизни .

     В нашому місті проживає 87 учасників бойових дій 1941-1945 років. З нагоди  відзначення ювілею Перемоги в.о міського голови, секретар міської ради Олександр Цебрій разом з начальником управління праці та соціального захисту населення  Галиною Кучер відвідали заслужених ветеранів міста, вручивши їм подарунки та матеріальну допомогу.

     Зустрічав поважних гостей  і Чиж Микола Арефович,  інвалід війни, який  двічі був поранений на фронті, визволяв Україну, Молдавію, Угорщину. Нагороджений медаллю «За відвагу». Його спогади  та нотатки про війну увійшли в  альманах «Косенівські меридіани».

     Був радий вітанню і фронтовик-Кудрявцев Петро Андрійович, який цього дня ще й відзначав свій 89-ий День народження. Пройшовши фронтовими дорогами, він відбудовував після розрухи країну, нагороджений орденами та багатьма медалями. 

     Ветерани вдячні міській владі за турботу, ділилися своїм досвідом, мудрістю, притаманними старшинам великої уманської родини  про розвиток нашого міста та всієї суверенної України.

     Бажаємо  всім вам, шановані ветерани, довгих літ життя, миру, оптимізму та тепла від рідних та близьких людей

[nggallery id=4]