Засідання оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги особам, які потребують додаткового захисту

15 листопада 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги особам, які потребують додаткового захисту.

На засіданні були присутні представники відділу охорони здоров’я, Уманського міського Центру зайнятості, Уманського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Черкаської області, відділу з питань цивільного захисту та оборонно-мобілізаційної роботи, волонтери, громадські організації.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер зазначила,  що станом на 15 листопада 2017 року на обліку в координаційному центрі перебуває 1138 внутрішньо переміщених осіб (664 сімей), в тому числі 305 дітей  до 18 років, 273 громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Виїхало 459 осіб.

В місті проживає 679 осіб, з них 193 особи похилого віку та осіб з інвалідністю, 114 сімей з дітьми в яких виховується 159 дитина до 18 років.

Фахівці із соціальної роботи постійно обстежують матеріально-побутові умови внутрішньо переміщених осіб, та надають консультації з приводу отримання соціальних допомог, виплат пенсій, працевлаштування, отримання гуманітарної та матеріальної допомоги та інше за потреби. 

Діти внутрішньо переміщених осіб постійно отримують послуги з оздоровлення та відпочинку, проходять курс соціально-реабілітаційних послуг в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами, отримують продукти харчування, одяг та засоби гігієни від Уманської організації Товариство Червоного Хреста.

Діти з родин учасників антитерористичної операції та пільгових категорій за сприянням керівництва міста – побратима Радвілішкіс (Литва) з 11 червня відпочили на базі туризму і спорту «Наполеонас».

З нагоди нового навчального року школярі пільгових категорій населення отримали набори канцтоварів та рюкзаки для спортивного одягу.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *