Семінар з організаціями-надавачами житлово-комунальних послуг

19 жовтня 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбувся семінар з організаціями-надавачами житлово-комунальних послуг.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер зазначила, що в нашому місті субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг користується 82% всього населення міста. На сьогодні в управлінні вже розпочато перепризначення субсидій на опалювальний період для домогосподарств, які мають індивідуальне газове чи електричне опалення.

Галина Михайлівна наголосила, що 18 серпня Уряд прийняв постанову № 609, якою внесено ряд змін до порядку призначення субсидій.

Найголовніша зміна полягає в тому, що під час призначення субсидії вже на опалювальний період (з 1 жовтня 2017 року) ураховуватимуть дохід сім'ї за І та ІІ квартали 2017 року. Тобто, під час розрахунку не братимуть до уваги минулорічних доходів одержувачів субсидій. Під час призначення субсидії на неопалювальний період (з 1 травня 2018 року) будуть враховуватись доходи за ІІІ та ІV квартали 2017 року.

На сьогодні субсидія не призначається, якщо заявник має заборгованість по оплаті за житлово – комунальні послуги, що перевищує 340 грн. Для призначення субсидії борг має бути сплачений або складено угоду про його реструктуризацію.

Заступник начальника управління Олена Левченко звернула увагу, що з 18 серпня зменшено соціальні нормативи користування газом, відповідно до яких держава надає пільги та субсидії. Тепер вони становлять: за наявності тільки газової плити — 5,4 куб. м на одну особу на місяць, за наявності газової плити та газового водонагрівача — 10,5 куб. м на одну особу на місяць.

Нагадуємо, що у травні 2017 року також були змінені норми для опалення житлових приміщень. Зокрема, зменшено соціальні нормативи використання для:

– природного газу для індивідуального опалення: з 5,5 куб. метра до 5,0 куб. метра на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць

– електричної енергії для індивідуального опалення: з 65 кВт год до 51 кВт год на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць.

-теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентам, житлові будинки яких обладнані будинковими приладами обліку: з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць.

На заверешення відбулось обговорення актуальних питань.

За більш детальною інформацією просимо звертатись за адресою: вул. Садова, 9, каб. № 1, 1А, 4 та за телефонами 3-68-42, 3-45-26.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *