Засідання координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді

12 жовтня 2017 року відбулось засідання координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді.

Заступник міського голови, голова координаційної ради Жанна Лозінська наголосила, що забезпечення якісного літнього оздоровлення та відпочинку уманських дітей, як важлива складова повноцінного і здорового розвитку, є одним із головних завдань міської влади сьогодні.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер зазначила, що із загальної кількості дітей шкільного віку 7,4 тис. осіб охоплено оздоровленням і відпочинком 7,2 тис. дітей, в тому числі оздоровленням 2,8 тис. дітей (38%) та 4,4 тис. дітей (59%) відпочинком.

В 2017 році на фінансування оздоровчої кампанії з міського бюджету виділено 477,0 тис.грн., в тому числі 341,0 тис.грн. на оздоровлення і відпочинок у пришкільних таборах, 90,0 тис. грн. на придбання путівок для дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та 46 тис.грн. на оздоровлення дітей в літньому оздоровчому таборі санаторного типу «Мрія» та Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок». Проводиться робота по залученню коштів підприємств, установ та організацій різних форм власності, профспілок, волонтерів, громадських організацій, міст-побратимів, в 2017 році вже залучено 1,7 млн. грн.

Забезпечено оздоровленням і відпочинком 100% дітей пільгової категорії. З початку року 296 дітей, які перебувають на обліку в поліклінічному відділенні Уманської міської дитячої лікарні, забезпечені оздоровленням в санаторних закладах; 11 дітей пільгової категорії оздоровились в УДЦ «Молода гвардія»; 10 дітей пільгових категорій – в ДПУ «МДЦ «Артек» 5 дітей оздоровились та відпочили в ТОВ «Дитячий оздоровчий табір «Тимурівець» та 47 дітей пільгової категорії – в ПП „Оздоровчий центр „Чайка”.

Діти пільгової категорії мали можливість оздоровитись в літньому таборі «Мрія», що працював на базі Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок», з 2013 року табір включено в мережу дитячих оздоровчих закладів з наданням йому статусу санаторного типу, з 2014 року – присвоєно першу категорію.

Всього у таборі працювало 3 зміни з терміном оздоровлення 21 день (І зміна з 22.06 по 20.06, ІІ зміна з 23.06 по 24.07, ІІІ зміна з 27.07 по 23.08), потужність І зміни – 26 дітей.

12 дітей з родин учасників антитерористичної операції та пільгових категорій за сприянням керівництва міста – побратима Радвілішкіс (Литва) з 11 червня відпочили на базі туризму і спорту «Наполеонас». Діти ознайомились з життям і побутом братнього народу, випробували себе в спорті, отримали мовну практику спілкування іноземною мовою.

З 1 травня приймало відвідувачів відділення реабілітації, оздоровлення і відпочинку змішаного типу «Буг», яке відкрите в переданих на праві оперативного управління приміщеннях бази відпочинку на р. Південий Буг в с. Ставки, Бершадського району, Вінницької обл.

Оздоровленням та відпочинком забезпечено 160 дітей шкільного віку та учнівської молоді.

Для організації цікавого сімейного відпочинку з 2017 року працює відділення інклюзивного соціально – реабілітаційного туризму Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення, яке пропонує цікаві туристичні маршрути. Послугами відділення скористалось 85 дітей шкільного віку.

З 1 червня працював Центр дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй». Студенти УДПУ ім. Павла Тичини організовують дозвілля дітей та підлітків по мікрорайонах міста з різноманітними іграми, розважальними програмами, спартакіадами та конкурсами, що сприяє їх активному відпочинку.

У березні 2017 р. українці асоціації «Майдан Малага», друзі Уманської волонтерської організації «Разом», запросили в Іспанію дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції та організували для них незабутній десятиденний відпочинок. Одна дитина загиблого в зоні проведення АТО оздоровилась в таборі відпочинку «Едельвейс» смт. Микуличин, місто Яремче, Івано-Франківської області.

З 15 червня по 05 липня поточного року 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, оздоровились в таборі «Придніпровський» с. Чапаєвка, Золотоніського району, Черкаської області.

Робота міської влади і надалі буде спрямована на покращення якості послуг з оздоровлення та відпочинку дітей нашого міста і збільшення кількості дітей, охоплених цими послугами.

На завершення засідання по кожному питанню були напрацьовані конструктивні пропозиції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *