Знайомство студентів Уманського національного університету садівництва з соціальним захистом м.Умань

10 жовтня 2017 року в управління праці та соціального захисту населення  завітали студенти науково-студентського гуртка кафедри публічного управління та адміністрування Уманського національного університету садівництва.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер ознайомила студентів зі структурою управління та основними напрямками роботи галузі, спектором соціальних послуг, новинками в законодавстві.

Структуру управління праці та соціального захисту населення представляє 16 відділів, де працює 270 працівників. До складу управління входить Центр соціальних послуг, 3 Центри реабілітації : Центр професійної реабілітації людей з інвалідністю, Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» , Реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, Будинок ветеранів, Будинок милосердя та Центр надання соціальних послуг  бездомним, звільненим та особам з інвалідністю.

Галина Михайлівна зазначила, що створення мережі установ соціального захисту базується на європейських підходах, зокрема литовському та французькому досвіді, який особисто вивчала. Основним завданням управління є забезпечення реалізації державної соціальної політики у сфері соціального захисту населення міста Умані.

Родзинкою зустрічі було спілкування з гостями з міста-побратима Ромійї-сюр-Сен (Франція), які розповіли про свою систему соціального захисту різних верств населення.

Зі слів студентів,  зустріч  виявилась дуже корисною і продуктивною. Гості подякували Галині Михайлівні за організовану зустріч та теплий прийом з надією на подальшу співпрацю.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *