Офіційна зустріч міського голови з делегаціями міст-побратимів

Вже традиційно, для відзначення дня міста до Умані приїжджають делегації із міст побратимів. 6 жовтня 2017 року відбулась офіційна зустріч міського голови Олександра Цебрія та керівництва міста з іноземними гостями.

Разом з уманчанами цього року відзначали 401 день народження делегації міст-побратимів: м. Гнєзно (Польща), Ланьцут (Польша), м. Курнік (Польща), м. Радвілішкіс (Литва), м. Хаапсалу (Естонія), м. Рюмії-сюр-Сен (Франція), м. Мілфорд Хейвон (Великобританія), м. Девіс (США), з м. Батумі (Грузія).

Побратимство є яскравим прикладом економічного та культурного обміну між містами.

Нині укладено угоди та меморандуми про співпрацю з 11 містами із 9 зарубіжних країн: Ромійї-сюр-Сен (Франція), Девіс (США, Каліфорнія), Мілфорд – Хейвон (Великобританія), Хаапсалу (Естонія), Ботошани (Румунія), Ланьцут (Польща), Гнєзно (Польща), Ашкелон (Ізраїль), Радвілішкіс (Литва), Шпротава (Польща), Курнік (Польща). Також підписано Попередню угоду намірів про співпрацю з містом Батумі (Грузія).

Крім зарубіжних міст-побратимів, Умань підтримує братерські відносини з українськими містами Кам’янець-Подільський та Хмільник. 7 жовтня підписано меморандум про наміри встановлення партнерської співпраці з містом Тернопіль.

Традиційним для таких зустрічей є обмін подарунками та сувенірами, що будуть нагадувати про відвідини міст побратимів. Міський голова Олександр Цебрій та делегати поріднених міст обмінялись пам’ятними сувенірами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *