Всеукраїнський семінар «Соціальна адаптація осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів та заняття в «Школі лідерів»

Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія» за підтримки Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів на виконання програми «Соціальний захист осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів в Україні» Всеукраїнської організації осіб з інвалідністю «Гармонія» провела всеукраїнський семінар «Соціальна адаптація осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів» та семінар "Підвищення рівня кваліфікації керівників, спеціалістів та членів організації – «Школа лідерів».

Заходи проходили з 07 по 11 вересня 2017 року за адресою: Херсонська обл. Голопристанський р-н, с. Приморське (бувш. с. Більшовик), Комплекс «Маямі».

Тема соціальної адаптації осіб з інваліднісю, набутою внаслідок психічних розладів є актуальною, тому для участі у семінарі та внесення актуальних пропозицій були запрошені фахівці, які працюють у цих сферах, представники управлінь соціального захисту населення Уманської міської ради та Голопристанської РДА, Фонду соціального захисту інвалідів, який представляв директор Херсонського обласного відділення Ракша Олександр Олексійович, перший заступник голови Голопристанської РДА Богачук Віктор Михайлович, представники Державної служби зайнятості та Голопристанського центру зайнятості, Пенсійного Фонду України, регіональні представники МСЕК.

На всеукраїнському семінарі та засіданні «Школи лідерів» фахівці обговорили чинне законодавство України щодо соціальної адаптації осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, а також проведено ряд занять по спеціальній програмі підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів громадських організацій осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів.

За підсумками проведення заходів фахівцями, регіональними представниками громадських організацій осіб з інвалідністю напрацьовано ряд пропозицій щодо покращення соціального захисту людей з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, та обговорено проект Державної програми розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з психічними розладами на період до 2021 року.

У вільний від занять час люди з інвалідністю, які представляють регіональні відокремлені підрозділи ВООІ «Гармонія», мали змогу помилуватись південним сонцем та оздоровитись морським повітрям.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *