Всеукраїнський семінар «Професійна реабілітація та зайнятість осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, а також ознайомлення з роботою сучасних реабілітаційних центрів, обмін досвідом».

Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Гармонія» за підтримки Міністерства  соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів та сприяння Уманської міської ради в рамках програми «Соціальний захист осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, в Україні» ГО «ВООІ «Гармонія» «07» липня 2017 року о  1000 в приміщенні Адміністративного будинку  Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України, м. Умань, вул. Київська, 12А  проводить пленарне засідання Всеукраїнського семінару «Професійна реабілітація та зайнятість осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, а також ознайомлення з роботою сучасних реабілітаційних центрів, обмін досвідом».

Метою заходу є аналіз чинного законодавства щодо професійної реабілітації та зайнятості осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Обговорення пропозицій щодо створення нових робочих місць для осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, професійної та трудової реабілітації. Організація діалогу з представниками державних структур, представниками роботодавців та громадських організацій, які працюють в системі надання психіатричної допомоги, щодо професійної реабілітації, розвитку системи зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Ознайомлення керівників та фахівців, які працюють з особами з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, з роботою сучасних реабілітаційних центрів. Під час проведення заходу заплановано обговорити питання розвитку системи реабілітації для осіб з інвалідністю даної нозології, питань співпраці з органами влади та органами місцевого самоврядування в Україні, ознайомлення з міжнародним досвідом. Пошук оптимальних шляхів покращення співпраці  підприємств громадських організацій осіб з інвалідністю та відповідних структур органів влади та місцевого самоврядування. Популяризація громадських організацій осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, та інформування  громадськості про їх статутну діяльність. Обмін досвідом, аналіз організації реабілітації осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, в різних регіонах України. Обговорення та напрацювання пропозицій щодо покращення реабілітації осіб з інвалідністю даної нозології в сучасних умовах.

Обґрунтування щодо необхідності реалізації заходу – обговорення питань професійної реабілітації та зайнятості осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів, створення нових робочих місць для осіб з інвалідністю даної нозології. Проведення  аналізу системи професійної та трудової реабілітації  осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Проведення роботи по обговоренню чинного законодавства України та надання пропозицій щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Проведення роботи по ознайомленню керівників та членів відокремлених підрозділів ГО «ВООІ «Гармонія» та інших неурядових організацій, які працюють в системі надання психіатричної допомоги, з роботою сучасних реабілітаційних центрів. Обговорення учасникам заходу діяльності даних закладів з метою організації центрів реабілітації на місцях в межах своєї компетенції. Підвищення рівня підготовки керівників та представників громадських організацій інвалідів  щодо діяльності сучасних реабілітаційних центрів з метою реабілітації осіб з інвалідністю, набутою внаслідок психічних розладів. Обмін досвідом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *