Координаційна рада з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді

24 травня 2017 року в Уманській міській раді відбулось засідання координаційної ради з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей і учнівської молоді.

Розпочала засідання заступник міського голови Плотнікова Любов Павлівна.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер познайомила присутніх з розпорядженням Черкаської обласної державної адміністрації від 13.04.2017 № 194 «Про підготовку та проведення оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2017 року» та від 15.03.2017 року № 112 «Щодо проведення огляду – конкурсу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Черкаської області».

Галина Михайлівна зазначила, що з метою поліпшення стану здоров’я дітей в місті одним із стратегічних завдань визначено організацію якісного, повноцінного літнього оздоровлення та відпочинку дітей та учнівської молоді.

Із загальної кількості дітей шкільного віку 7466 осіб, планується охопити оздоровленням і відпочинком 7,2 тис. дітей (97%), в тому числі оздоровленням 2,8 тис. дітей (38%) та 4,4 тис. дітей (59%) відпочинком.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Уманської міської ради від 26.04.2017 р. «Про організацію роботи таборів з денним перебуванням влітку 2017 року» табори з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів розпочинають свою роботу з 29 травня 2017 року.

Рішенням міської ради від 07 квітня 2017 р. № 2.5/28/7 затверджено зміни до міської програми соціальної допомоги «Турбота» на 2014-2020 роки, якими передбачено забезпечення участі дітей соціально незахищених категорій у проведенні заходів з нагоди пам’ятних дат, а саме організація перевезення, перебування, харчування та проживання в м. Умань дітей з районів проведення АТО, вручення їм подарунків, сувенірної продукції, надання послуг дозвілля, відпочинку та оздоровлення.

Працюємо над забезпеченням оздоровленням і відпочинком 100% дітей пільгової категорії: з початку року вже 121 дитина, яка перебуває на обліку в поліклінічному відділенні Уманської міської дитячої лікарні, забезпечені оздоровленням в санаторних закладах, з 02 травня по 22 травня 2017 року 5 дітей пільгових категорій направлені на оздоровлення в УДЦ «Молода гвардія» на ІV тематичну зміну та з 08 травня по 28 травня 2017 року 5 дітей пільгових категорій направлені на оздоровлення до ДПУ «МДЦ «Артек» на ІV тематичну зміну.

З 1 травня розпочало приймати відвідувачів відділення реабілітації, оздоровлення і відпочинку змішаного типу «Буг», яке відкрите в переданих на праві оперативного управління приміщеннях бази відпочинку на р. Південий Буг в с. Ставки, Бершадського району, Вінницької обл.

Оздоровлення та відпочинок для сімей з дітьми проводитиметься не залежно від віку дітей з травня по вересень місяць включно.

За період роботи закладу додатково планується охопити послугами оздоровлення і відпочинку понад 500 осіб.

З 1 червня розпочне роботу Центр дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй». Зараз проводиться підготовча робота складаються плани роботи Центру з різноманітними іграми, розважальними програмами, спартакіадами, фестивалями та конкурсами, що сприятиме активному відпочинку дітей.

У березні 2017 р. українці асоціації «Майдан Малага», друзі Уманської волонтерської організації «Разом» запросили в Іспанію дітей, батьки яких загинули під час проведення АТО та організували для них незабутній десятиденний відпочинок.

22 травня 2017 року в Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради розпочала свою роботу І зміна літнього оздоровчого табору санаторного типу «Мрія».

Всього працюватиме 3 зміни з терміном оздоровлення 21 день (ІІ зміна з 23.06 по 24.07, ІІІ зміна з 27.07 по 23.08), потужність І зміни – 25 дітей, за бажанням батьків буде організоване цілодобове перебування дітей.

Штат Центру укомплектований кваліфікованим педагогічним та медичним персоналом. Два рази на рік всі працівники проходять профілактичні медичні огляди, раз на два роки гігієнічне навчання, передбачене наказом МОЗ України № 280. Всі працівники в період з 03.05 по 19.05 пройшли медичний огляд.

За інформацією Уманського міськрайонного відділу державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗУ» на виконання Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів, загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів, закладів соціального забезпечення Черкаської області на 2017 рік проведено лабораторне дослідження питної води дитячих оздоровчих закладів в травні та заплановано проведення лабораторно-інструментальних досліджень дитячих оздоровчих закладів міста в червні.

Робота управління праці та соціального захисту населення і надалі буде спрямована на покращення якості послуг з оздоровлення та відпочинку дітей нашого міста і збільшення кількості дітей охоплених цими послугами.

Про результати комплексних комісійних перевірок готовності закладів оздоровлення та відпочинку до оздоровчого періоду розповів головний інспектор Уманського РВ Управління ДСНС України у Черкаській області Євген Кравченко.

Про затвердження актів прийомки закладів оздоровлення та відпочинку робочою групою виступили начальник відділу освіти Уманської міської ради Оксана Мельник та директор Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» Вікторія Базилевська.

Про початок проведення літньої оздоровчої кампанії 2017 року доповіла Галина Кучер та Оксана Мельник.

На закінчення відбулося обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *