Прибирання міщанського кладовища

За дорученням І заступника міського голови Клочка С.Л. проводяться щорічні традиційні роботи по впорядкуванню старого кладовища на Міщанці (так званого – польського).

Старожили міста пам`ятають, що у післявоєнні часи це кладовище було місцевим. Там поховані наші шановані мешканці міста, яких у свій час знали та поважали. Серед них і наші знайомі, близькі – бабусі, дідусі та інші родичі. На кладовищі до цього часу збереглося багато пам`ятників, які можна привести в належний вигляд.

Ми повинні це зробити для підростаючого покоління, виховуючи у них повагу до померлих, незважаючи на віросповідання. Це загальноетичні норми кожної цивілізованої країни світу.

Напередодні світлого свята Воскресіння Христового управління праці та соціального захисту населення організувало прибирання вищезгаданої території. До цієї справи долучились: комунальні служби міста : РЕУ-1, КП «Уманьтеплокомуненерго», відділ освіти, загальноосвітні школи № 3,8,10,11, дитячі установи №3,7,15,21,23, НВК, Уманський професійно – аграрний ліцей, Уманський професійний ліцей, ВСП Агротехнічний коледж, громадські організації: міська рада ветеранів, «Союз – Чорнобиль України», Уманське міськрайонне товариство Червоного Хреста України, Уманське міське товариство дружби з зарубіжними країнами, приватні підприємці – ФОП «Кучеренко».

Начальник управління праці та соціального захисту населення Кучер Г. М. своїм прикладом показала, що Україна починається з себе. Саме тому, до таких акцій мають долучатися всі. Кожен повинен бути господарем свого міста, а господар, як відомо, не насмітить у власній оселі.

У нашому місті є багато питань, що потребують вирішення. Серед них і чистота у скверах, парках, на кладовищах. Періодично прибирати необхідно у своєму парку, дворі, на своїй вулиці, у своєму мікрорайоні.

На цей час прибрано 70% кладовища, робота продовжується та лише спільними зусиллями можна досягнути бажаного результату.

З метою увічнення пам’яті та охорони культурної спадщини нашого міста звертаємось до всіх керівників підприємств, установ, організацій, приватних підприємців та небайдужих мешканців міської територіальної громади з проханням допомогти подальшому благоустрою території кладовища.

Розраховуємо на вашу підтримку. Ми – дбайливі господарі своїх домівок, тож будьмо і хорошими господарями свого міста!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *