МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ. КРОК ДО ЕФЕКТИВНОСТІ. ВІД ЗАГАЛЬНОГО ДО КОНКРЕТНОГО. ГЕНДЕРНІ АСПЕКТИ

З 16 по 18 березня 2017 р. у Львові відбувся семінар за сприяння фонду Кондара Аденауера  на тему: "Місцеве самоврядування. Крок до ефективності. Від загального до конкретного. Гендерні аспекти" для жінок-депутаток місцевих рад.

Від м. Умань мала честь бути присутньою депутатка міської ради, перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Малішевська Юлія Юріївна.

Протягом трьох днів учасниці обговорювали не тільки питання гендерної рівності та роль жінок у місцевій політиці, а й особливості формування місцевого бюджету, діяльність постійних депутатських комісій, е-декларації депутатів місцевих рад.

Першого дня відбулось чотири сесії на яких було розгялнуто такі питання: 1. Олена Остапчук – національна експертка із гендерної рівності та гендерного бюджетування на тему: «Гендерна рівність як індикатор розвитку демократичного суспільства» 2.Наталія Тарасенко – експертка з гендерної рівності, голова ради громадської організації  «Паритет» – «Врахування потреб жінок та чоловіків на рівні прийняття рішення» 3. Габріеле Бауманн – керівник представництва Фонду Кондара Аденауера в Україні – «Жінки в політиці. Погляд з Німеччини». 3.Людмила Чернявська – кандидат політичних наук, консультантка з гендерних питань – «Участь жінок у політиці: перешкоди, переваги та стратегії розширення?».

Другого дня відбулось 5 сесій, на яких виступали: 1. Андрій Осіпов – експерт інституту політичної освіти – «Останні зміни в нормативно-правовій базі місцевого самоврядування.» 2. Наталія Рябушенко – викладачка кафедри економіки інституту Вячеслава Липинського – «Бюджет і посилення ролі жінок у формуванні його пріоритетів, відповідно до потреб населення.» 3. Андрій Осіпов – експерт інституту політичної освіти – «Постійні депутатські комісії», також відбулася презентація авторської книги «Чого не знає депутат?», яку особисто від автора отримала Юлія Юріївна. 4. Сергій Бондаренко – експерт інституту політичної освіти –  «Сучасні методи спілкування з громадськістю» 5. Оксана Однорал та Ірина Чайка – експерти інституту політичної освіти – «Побудова комунікацій в команді».

Третього дня виступали: 1. Мирон Дмитрик – голова наглядової ради громадської організації «Бюро прав людини» – «Особливості заповнення е-декларації депутатів місцевих рад». 2.Любомир Грицак – координатор проекту інституту політичної освіти «місцеве самоврядування. Крок до ефективності» – «Можливості співпраці органів місцевого самоврядування та громадського сектору».

По закінченню Юлія Малішевська отримала сертифікат  про те, що вона у 2017 році успішно пройшла курс навчання для депутатів місцевих рад « Від загального до конкретного. Гендерні Аспекти» в рамках програми Інституту Політичної Освіти. Зі слів Юлії Юріївни, вона отримала величезний досвід та незабутні враження від міста Лева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *