Вивчення досвіду Кропивницького в рамках програми «Маршрути успіхів»

Представники управління на запрошення Асоціації міст України мали честь взяти участь у навчальному візиті в м.Кропивницький з вивчення досвіду організації надання паліативної та медичної допомоги в рамках національної програми обмінних візитів для посадових осіб органів місцевого самоврядування «Маршрути успіхів».

Захід відбувся у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID. У ньому взяли участь понад 40 лікарів та представників органів місцевого самоврядування  з 27 міст України.

До учасників делегації з вітальним словом звернувся міський голова Андрій Райкович. Заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк та голова правління ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Василь Князевич у своїх виступах наголосили необхідность реформування надання медичної та паліативної допомоги, розповіли про проблеми та перспективи галузі охорони здоров’я в Україні.

Виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик презентував Секторальну стратегію «Охорона здоров’я», що була розроблена АМУ, він розповів про якісно нову первинну медичну та соціальну допомоги, яку кожен житель громади має отримувати безоплатно в «Центрі медико-соціальної допомоги громади»

У рамках навчального візиту делегація відвідала медичні заклади обласного центру: Центральну міську лікарню з відділенням паліативної допомоги,, Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 та Український Центр Томотерапії. Учасників навчального візиту ознайомили з практичним досвідом Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру щодо співпраці з меценатами, благодійними організаціями в питаннях покращення матеріально-технічної бази та оснащення сучасним обладнанням задля покращення якості послуг.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *