В Умані встановлюють конструктивний діалог між фахівцями Управління Держпраці та підприємцями

Фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області за ініціативи Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради проведено нараду з підприємцями та членами громадських організацій.

Метою зустрічі стало обговорення внесених змін до деяких законодавчих актів, які регулюють взаємовідносини між роботодавцями, найманими працівниками та контролюючими органами. Нагадуємо, ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» № 1774-VIII набув чинності з 1 січня 2017 року.

Засідання було спрямоване на встановлення діалогу між органами виконавчої влади та підприємцями. Головний державний інспектор Микола Горошко довів до присутніх план Управління щодо здійснення перевірок в 2017 році та ознайомив з порядком їх проведення. Детальніше розглядалось питання атестації робочих місць за умовами праці, при наданні працівникам пільг і компенсацій за роботу в шкідливих умовах. Оцінка умов праці під час атестації робочих місць проводиться з метою встановлення класів (ступенів) шкідливих умов праці відповідно до Державних санітарних норм та правил «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу».

Представникам суб’єктів господарювання запропоновано консультативну допомогу в роз’ясненні положень чинного трудового законодавства.

Головний державний інспектор Олександр Підгорний розповів про розміри фінансових санкцій за невиконання роботодавцем вимог законодавства про працю, у тому числі, за використання праці робітників без оформлення трудових відносин, за порушення строків виплати заробітної плати, недотримання мінімальних держаних гарантій та пільг. Увагу присутніх акцентовано на збільшені розмірів штрафних санкцій, вказаних у ст. 265 Кодексу законів про працю України.

Фахівець закликав підприємців до дотримання вимог законодавства та запропонував посадовцям Уманської міськради активізувати співпрацю з інспекторами Управлінням Держпраці у Черкаській області в питаннях виявлення нелегального працевлаштування.

Матеріал взято із сайту Управління Держпраці у Черкаській області

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *