Про оплату житлово-комунальних послуг отримувачами субсидій

80% уманських родин користуються пільгами або субсидіями на житлово-комунальні послуги. У зв’язку з тим, що після надходження платіжок за спожиті в листопаді енергоносії, до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради почало надходити багато запитань щодо розмірів та порядку оплати. За розпорядженням начальника управління Галини Кучер було проведено прес-конференцію для міських ЗМІ за участі представників організацій, що надають комунальні послуги. За інформацією заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Олени Левченко, станом на 18.11.2016 року кількість одержувачів житлової субсидії становить 18600 сімей. Середній розмір субсидії становить 1545,00 грн. Щоденно в управління надходять нові звернення за призначенням субсидії, кількість сімей, які користуються субсидією постійно збільшується. Всього з початку 2016 року вперше звернулося 5360 сімей. В жовтні 2016 року 13,9 тис. заявникам, в яких термін дії субсидії не закінчився, проведено автоматичний перерахунок субсидій без звернень громадян на опалювальний період (індивідуальне опалення – 6 тис, центральне опалення – 8 тис, електроопалення – 25 осіб). Всього з початку року виконано понад 170 тис. перерахунків діючих субсидій.

Начальник абонентської служби підприємства теплових мереж Ніна Непочатенко  пояснила, що в платіжках, які надійшли уманчанам, здійснено формульний розрахунок з врахуванням планової та фактичної температур місяця, на підставі довідок з гідрометеостанції.

Заступник директора Уманських енергетичних мереж Ігор Ярошенко наголосив на тому, що для правильності нарахування плати за спожиту електроенергію уманчани повинні в останні 2 дні місяця, або в перші 3 дні наступного місяця повідомляти показники лічильника телефонами:4-68-47; 4-68-77, або тими, що вказані на платіжках, та допускати контролерів до приладів обліку.

Заступник начальника відділу призначення соціальних допомог УПСЗН Оксана Бодаш звернулася до всіх з проханням перевірити свої можливості на отримання субсидій. Адже у зв’язку зі збільшенням тарифів та лібералізацією підходу до надання субсидій, потенційно отримувати допомогу від держави на оплату комунальних послуг можуть до 90% населення України.

В управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради прийом громадян здійснюється щоденно з 8.00 до 20.00  без обідньої перерви та в суботу до 13.00.

«Гаряча лінія» із питань надання житлових субсидій: 3-68-42, 3-45-26.

Зразки бланків заяви про призначення субсидії, декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії, повідомлення з інструкцією для споживача щодо заповнення зазначених бланків, адреса управління праці та соціального захисту населення і контактні номери телефонів для звернення з питання призначення субсидій розміщено на офіційному веб-сайті виконавчого комітету Уманської міської ради та управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *