Донести важливу інформацію про субсидії до людей

Не секрет, що субсидія сьогодні – одне з найхвилюючих питань в українському суспільстві. Понад 18 тисяч уманських родин (60% мешканців міста) сьогодні є одержувачами  житлової субсидії. І практично у кожного є запитання щодо оплати чи правильності нарахування. В управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради приділено велику увагу роз’яснювально-інформаційній роботі по субсидії. Постійно ведуть прийом фахівці, дають компетентні відповіді індивідуально кожному відвідувачу управління, відповідають на телефонні звернення чи звернення в інтернет-приймальню, постійно оновлюється інформація на сайті управління та в соціальних мережах, в місцевих ЗМІ, на стендах в управлінні та його структурних підрозділах.  Щоб знизити рівень соціальної напруги, підвищити рівень інформованості населення міста, зменшити кількість людей, які йдуть за інформацією в управління, за дорученням начальника управління, Заслуженого працівника соціальної сфери України Галини Кучер організовано роботу мобільних інформаційно-консультаційних груп, які допомагають людям розібратися зі складнощами нарахувань та відшкодування безпосередньо за місцем роботи чи проживання населення. В усіх навчальних закладах міста (школах, дитячих садках), де колективи висловили побажання зустрітися, а адміністрація знайшла можливість організувати зустріч з фахівцями відділу призначення соціальних допомог вже відбулися групові та індивідуальні  консультації щодо нарахування житлових субсидій та їх оплати.

15 листопада 2016 року, на запрошення дирекції Уманської філії учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих УТОС заступник начальника управління праці Уманської міської ради Олена Левченко зустрілася з трудовим колективом. Зустріч відбулася просто в робочому цеху, де Олена Олександрівна індивідуально проконсультувала всіх бажаючих щодо нарахування житлової субсидії та особливості сплати,  відповіла на запитання робітників, пояснивши, як правильно обрахувати обов’язковий платіж та наскільки важливо вчасно передавати показники надавачам послуг , а також порадила всім працівникам, хто ще не звертався за отриманням субсидій, звертатися із заявою та оформляти житлову субсидію.

Управління праці та соціального захисту Уманської міської ради і надалі буде продовжувати роз’яснювальну роботу в трудових колективах та за місцем проживання населення. Щоб домовитися про організацію зустрічі необхідно зателефонувати 4-02-55 або особисто начальнику управління Галині Кучер: 097-937 – 77 – 47

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *